Centrale relatie

Een gezond kauwsysteem wordt bepaald door meerdere factoren die uw arts tijdens uw periodieke controle zal evalueren, waaronder het eigen kaakgewricht, het scharnier dat uw mond opent en sluit.

Het scharnier is een bal en een kom, vergelijkbaar met die in je schouder en heup.
In een gesloten positie, past de bal idealiter in de aansluiting aan elke kant van uw hoofd en moet volledig op en in de kom rusten, in een positie die vaak centrale relatie wordt genoemd.Terwijl je kaak opengaat, draait de bal niet alleen in de koker, maar glijdt hij zelfs uit de koker, waardoor je mond wijd en naar voren kan openen. Dit is een cruciaal onderdeel van een gezonde kaakfunctie.

Een belangrijk onderdeel van de kogel en de koker is een stuk kraakbeen dat de twee scheidt, de articulatorschijf genoemd. Het blijft ideaal op de bal liggen, zoals dia’s in en uit de socket. Dit zorgt voor een soepele kaakbeweging en optimale bescherming van het botoppervlak.

Uw kauwspieren kunnen een belangrijke rol spelen door uw gewrichten symmetrisch in de “centrale relatie” -positie te laten bewegen. Wanneer je kaak opent en sluit, moet elke kant van de kaak samen bewegen met de andere, zodat de kaak langs het midden beweegt, of de middenlijn van je gezicht.

Een evaluatie van de “centrale relatie”-positie is een sleutel om te bepalen of een aspect van dit complexe systeem niet goed werkt. Wanneer het niet in harmonie is, kan dit leiden tot pijnlijke spieren, evenals verkeerde uitlijning van de kaak en de beet. Uw tandarts kan u helpen de unieke kenmerken te begrijpen van hoe uw kaak functioneert en wat de behandelopties zijn dit te verbeteren.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Front-hoektandgeleiding

Voor sommige patiënten die symptomen van een slecht werkend kauwsysteem hebben, kan uw tandarts een…

Lees verder

Gezonde occlusie

Occlusie is de term die wordt gebruikt bij het bespreken van uw beet en hoe…

Lees verder

Malocclusie (klasse I)

Occlusie is een term die tandartsen gebruiken om te beschrijven hoe tanden bij elkaar komen….

Lees verder