fbpx

Gingivale recessie

Gingivale recessie is een progressieve gebitssituatie waarbij het tandvlees van de tanden begint weg te trekken, waardoor meer van de tanden en mogelijk ook de wortels worden blootgesteld. Het ontwikkelt zich langzaam in de loop van de tijd, dus veel mensen merken het niet totdat het door een tandarts wordt geïdentificeerd.

Er zijn verschillende factoren die een tandvlees recessie kunnen veroorzaken. Een veel voorkomende oorzaak hiervan is gingivitis, gekenmerkt door de opeenhoping van harde kalkafzetting en bacteriële afzettingen onder de tandvleesrand die het tandvlees langzaam losmaken en eroderen.

Bovendien kunnen onjuist tandenpoetsen en flossen bijdragen aan de recessie. Te veel kracht wordt uitgeoefend en een onjuiste techniek kan het tandvlees wegnemen, waardoor de wortels mogelijk worden blootgesteld en de tanden vatbaar worden voor beschadiging. Genetica en hormonale veranderingen kunnen ook bijdragen aan uw risico.

Het is belangrijk om problemen met gingivale recessie vroegtijdig aan te pakken om de schade die het kan veroorzaken aan uw tanden en tandvlees zoveel mogelijk te beperken. Zodra de wortels zijn blootgesteld, versnelt de schade aan de onderliggende structuur. Indien niet behandeld, kan deze aandoening het verlies van de aangedane tanden veroorzaken. Uw tandarts zal met u samenwerken om een behandelplan te ontwikkelen dat het beste aansluit bij uw unieke behoeften.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Peri-implantaat mucositis

Peri-implantale mucositis is een aandoening die wordt gekenmerkt door de ontsteking van zacht weefsel rondom…

Lees verder

Enkele tandverlies

Wanneer een tand of kies verloren gaat, of het nu gaat om een verwonding of…

Lees verder

Flap operatie

Wanneer parodontitis heeft geleid tot botverlies, kan het diepe, ongelijke pockets rond de tanden vormen….

Lees verder