Klikgebit

Door de tand des tijds komt het voor dat een kunstgebit (ook wel prothese genoemd) niet meer goed aansluit op de huidige vorm en grootte van uw kaak. Uit onderzoek is gebleken dat uw kaak geleidelijk slinkt naarmate u een hogere leeftijd bereikt. Hierdoor biedt uw prothese vaak geen ondersteuning meer bij het eten of praten. Een klikgebit biedt de oplossing voor uw probleem. Lassus Tandartsen heeft de kennis en ervaring in huis om vanuit onze praktijken in Amsterdam een passend klikgebit voor u te ontwikkelen.

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit kan gezien worden als een prothese die wordt vastgeklikt op implantaten. Vandaar ook de naam klikgebit. Afhankelijk van de huidige vorm en grootte van uw kaak  wordt het klikgebit doorgaans gemonteerd op twee of vier implantaten.

De implantaten worden onder plaatselijk verdoving gemonteerd door onze implantoloog. Op deze manier zult u geen pijn ondervinden tijdens de behandeling. Wanneer de implantaten zijn aangebracht zal de implantoloog uw nieuwe prothese vastklikken op de eerder aangebrachte implantaten, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw klikgebit op de juiste manier is aangebracht. Daarnaast heeft u natuurlijk ook zelf de mogelijkheid om uw klikgebit in en uit te nemen op elk gewenst moment van de dag.

Bent u op zoek naar een implantoloog in de regio Amsterdam?

De specialisten binnen Lassus Tandartsen kunnen u voorzien van een passend klikgebit. Bij de ontwikkeling van het klikgebit staan in alle fases kwaliteit centraal. Door zijn jarenlange expertise en ervaring binnen dit deelgebied van de tandheelkunde bent u verzekerd van een passend en stralend klikgebit.

Wilt u meer informatie over een klikgebit of over het behandeltraject? Neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier of bel naar 020 47 13 137.

Review

“Complimenten aan deze praktijk! Een hele fijne praktijk met fijne mensen die weten wat ze doen. Nooit lang wachten en er wordt de tijd voor je genomen. Ze kennen me bij naam wat ik erg fijn vind.”

Veel gestelde vragen

Doet een klikgebit pijn?

We plaatsen de implantaten voor het klikgebit onder een plaatselijke verdoving. Hierdoor voelt u niet meer pijn dan bij een reguliere tandheelkundige ingreep. Na de behandeling kunt u wel wat zwelling en/of napijn ervaren. Dit bestrijdt u eenvoudig met een coldpack en wat standaard pijnstillers als paracetamol.

Kan ik alles eten met een klikgebit?

Jazeker. Wanneer de implantaten goed gehecht zijn, kunt u zonder zorgen eten, drinken en voluit lachen. Een klikgebit voelt aan alsof u uw eigen tanden weer hebt.

Hoe maak ik het klikgebit schoon?

U kunt het klikgebit uit de mond halen om het te reinigen. U gebruikt hiervoor een speciale protheseborstel en speciaal reinigingsmiddel. Gebruik nooit reguliere tandpasta bij het schoonmaken van het klikgebit. Hiermee kunt u de prothese beschadigen.

Wordt een klikgebit vergoed door de verzekering?

De basisverzekering vergoedt een klikgebit alleen wanneer er sprake is van een tandeloze kaak die zodanig geslonken is dat een reguliere prothese geen optie meer is. Wanneer dit niet het geval is, dan kunt u via een aanvullende tandverzekering het klikgebit soms toch vergoed krijgen. De precieze vergoeding verschilt per verzekeraar en per pakket. Raadpleeg dus goed uw polis of neem contact op met uw verzekeraar.