Implantaat – anterior healing cap

Het vervangen van een tand kan worden bereikt met een tandheelkundig implantaat. Een tandheelkundig implantaat herstelt de mond naar optimale functie; het omliggende bot, weefsel en tanden stabiliseren door de wortelstructuur van de ontbrekende tand te vervangen. Dit helpt om verdere ernstige complicaties te voorkomen die kunnen optreden als de ontbrekende tand onbehandeld blijft. Het vereist meestal meerdere afspraken om in te vullen. Tijdens de eerste afspraak wordt het gebied rondom voorbereid voor het plaatsen van het tandheelkundig implantaat.

Daarna wordt het implantaat in het bot geplaatst, samen met een speciale helende dop (healing cap) en krijgt het gebied de tijd om te genezen. Dit biedt een stabiele basis voor de vervangende tand. Bij volgende bezoeken zal uw arts het genezingsproces volgen om u te laten weten wanneer de tand gereed is voor de uiteindelijke restauratie.

Tijdens de genezing kan uw arts een tijdelijke voorziening maken om de lege ruimte te vullen. Wanneer het gebied volledig is genezen, wordt de herstelkap verwijderd en wordt de laatste restauratie in het implantaat geplaatst en op zijn plaats vastgezet. Met de plaatsing van uw implantaat voltooid, wordt uw tand hersteld in optimale vorm en functie, terwijl de omliggende tanden en het weefsel worden gestabiliseerd, beschermd en behouden.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Terugkerend tandbederf rondom een restauratie

Zelfs nadat een tand is hersteld, kan soms het verval opnieuw verschijnen en de structuur…

Lees verder

Botopbouw

Een bottransplantaat kan een deel van de kaak repareren waar een tand vroeger was, of…

Lees verder

Sinus Lift

Wanneer een kies of premolaar verloren is gegaan in de bovenkaak, wordt het bot soms…

Lees verder