Inlay (CAD/CAM)

Bij het repareren van een holte kan een inlegsel uw tand op een duurzamere manier herstellen dan een traditionele vulling, terwijl ook de natuurlijke schaduw van een tand wordt nagebootst. Een inlay is meestal gemaakt van keramiek, composiethars of een combinatie van beide.

Met een CAD / CAM-inlay gebruikt uw tandarts een 3D-scanner om te helpen bij het ontwerpen van de restauratie. Met deze technologie kan uw tandarts uw inlay in één keer voltooien. Tijdens de eerste stap zal uw tandarts het slechte deel van de tand verwijderen, waarbij een gebied overblijft dat zal worden vervangen door de inlay.

Vervolgens wordt de voorbereide tand gescand en begint de creatie van de inlay door uw tandarts direct terwijl u wacht. Wanneer de inlay klaar is, zal uw tandarts de laatste aanpassingen maken en deze op zijn plaats hechten. Omdat het op vakkundige wijze is vervaardigd met behulp van digitale fabricage, zal het over het algemeen langer meegaan dan een grote vulling. Eenmaal klaar, is uw tand hersteld in zijn natuurlijke kracht en functie.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Implantaat ondersteunende brug (CAD/CAM)

Een implantaat ondersteunde brug kan worden gebruikt om meerdere ontbrekende tanden te vervangen en de…

Lees verder

Inlay (impressie)

Bij het repareren van een holte kan een ‘inlay’ uw tand op een duurzamere manier…

Lees verder