Malocclusie (klasse III)

Occlusie is een term die tandartsen gebruiken om te beschrijven hoe tanden bij elkaar komen. Wanneer een patiënt een goede occlusie heeft, betekent dit dat hun tanden elkaar raken zoals bedoeld, net zoals tandwielen samenkomen in een motor.

In sommige gevallen staan de bovenste kiezen van de patiënt achter hun lagere kiezen, waardoor het zogenoemde onderbijt wordt veroorzaakt. Dit zorgt ervoor dat de onderkaak naar buiten steekt, met de onderste voortanden voor het bovendeel. Bijbeet verkeerde uitlijning, of malocclusie, kan resulteren in een aantal gevolgen als de tanden op onbedoelde manieren in contact komen.
Deze kunnen bestaan uit kaak- en spierpijn, moeite met eten en spreken, overmatige of ongelijkmatige slijtage van de tanden en kraken en mogelijk verlies van de aangetaste tanden. Er zijn verschillende opties beschikbaar om problemen bij het uitlijnen van bijtwonden te behandelen.

De behandeling zal variëren op basis van de onderliggende oorzaak en de ernst van afwijkingen, waardoor het van cruciaal belang is om nauw samen te werken met uw arts om een plan te ontwikkelen dat het beste beantwoordt aan uw unieke behoeften.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved

Gerelateerde artikelen

Front-hoektandgeleiding

Voor sommige patiënten die symptomen van een slecht werkend kauwsysteem hebben, kan uw tandarts een…

Lees verder

Centrale relatie

Een gezond kauwsysteem wordt bepaald door meerdere factoren die uw arts tijdens uw periodieke controle…

Lees verder

Gezonde occlusie

Occlusie is de term die wordt gebruikt bij het bespreken van uw beet en hoe…

Lees verder