fbpx

Scaling en schaven

Als uw gebit niet regelmatig wordt gereinigd, hopen schadelijke bacteriën en harde aanslag (tandsteen) zich op uw tanden en kiezen boven en onder uw tandvlees op, waarbij schadelijke gifstoffen vrijkomen die kunnen leiden tot gingivitis, ofwel ontstoken en bloedend tandvlees. Als deze symptomen niet worden behandeld, kunnen ze leiden tot parodontitis en botverlies.

Tandsteen verwijderen

Deze opbouw vindt plaats op plaatsen die niet bereikt kunnen worden met poetsen, flossen of zelfs een normale gebitsreiniging. Uw tandarts kan u een procedure aanraden die scaling en root planing heet, om deze afzettingen van uw tanden te verwijderen. Schrapen en schaven wordt meestal uitgevoerd met een ultrasone reiniger, die hoogfrequente trillingen gebruikt om de tandsteen van de tand te verwijderen. Deze procedure is bedoeld voor vergevorderde tandvleesaandoeningen en er kunnen meerdere afspraken voor nodig zijn.

Het verwijderen van de afzettingen kan de verspreiding van parodontitis stoppen. In sommige gevallen kan dit uw tandvlees weer gezond maken. Uw tandarts kan bepalen wat de beste volgende stappen in uw behandeling zijn.

Copyright © 2018 Spear Onderwijs. Alle rechten voorbehouden.

Gerelateerde artikelen

Peri-implantaat mucositis

Peri-implantale mucositis is een aandoening die wordt gekenmerkt door de ontsteking van zacht weefsel rondom…

Lees verder

Enkele tandverlies

Wanneer een tand of kies verloren gaat, of het nu gaat om een verwonding of…

Lees verder

Flap operatie

Wanneer parodontitis heeft geleid tot botverlies, kan het diepe, ongelijke pockets rond de tanden vormen….

Lees verder