Vaste hybride prothese

Voor patiënten die vervanging van alle tanden in de boven- en / of onderboog van de mond nodig hebben, is een vastgezet gebit met tandheelkundige implantaten een uitstekende behandelingsoptie. Ze verbeteren uw uiterlijk door uw ontbrekende tanden te vervangen en bieden een verbeterde algehele functie voor eten en spreken, met de toegevoegde stabiliteit van een vaste restauratie dankzij het gebruik van implantaten. Het vereist meerdere afspraken voor uw arts om de tandheelkundige implantaten te plaatsen en uw kunstgebit te ontwerpen.

Schroefvormige kunstgebitten zijn een prothese in de mond die vervangende tanden bevat, gemonteerd in een basis gemaakt van roze hars gevormd over een metalen structuur om een exacte pasvorm te creëren over uw bestaande tandvlees. Ze worden op hun plaats vastgezet met behulp van tandheelkundige implantaten die in het ondersteunende bot worden geplaatst. Het gebruik van implantaten biedt niet alleen een solide basis voor de tanden van het kunstgebit, wat zorgt voor optimaal eten en spreken, maar helpt ook om het omliggende bot in de loop van de tijd te laten krimpen zonder een tandwortelstructuur om het te ondersteunen.

De eerste stap in dit proces is om een afdruk te krijgen van het gebied dat uw arts zal gebruiken om een reeks tijdelijke kunstgebitten voor u te maken. Wanneer het tijdelijke kunstgebit is voltooid, worden diagnostische beelden van het gebied gemaakt om de plaatsing van uw tandheelkundige implantaten te plannen.

Vervolgens wordt het gebied voorbereid en worden uw tandheelkundige implantaten geplaatst. Als uw arts van mening is dat de implantaten stabiel genoeg zijn om de kracht van het bijten te verwerken, worden de abutments vastgezet in de implantaten en wordt het tijdelijke kunstgebit aan de abutments bevestigd. Bij volgende bezoeken zal uw tandarts het genezingsproces volgen en u laten weten wanneer het gebied klaar is voor de volgende behandelingsfase.

Zodra uw implantaten volledig zijn genezen, zal uw arts nieuwe afdrukken van uw mond maken. Deze vertoningen worden gebruikt om uw definitieve kunstgebit te maken. Tijdens vervolgafspraken zal uw arts controleren of de uiteindelijke prothese goed past en bijt. Het kan meerdere try-in afspraken vereisen om het beste eindresultaat voor u te verzekeren. Nadat alle aanpassingen zijn uitgevoerd, wordt de definitieve prothese gemaakt. Als het proces is voltooid, krijgt u een restauratie die speciaal is ontworpen om uw natuurlijke tanden te vervangen op een manier die uw uiterlijk aanzienlijk verbetert en een optimale functie bij het eten of spreken bevordert.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Chirurgische extractie (verstandskies)

Wanneer een verstandskies, wordt beïnvloed op een manier die de gezondheid van uw omringende kiezen,…

Lees verder

Botopbouw

Een bottransplantaat kan een deel van de kaak repareren waar een tand vroeger was, of…

Lees verder

Sinus Lift

Wanneer een kies of premolaar verloren is gegaan in de bovenkaak, wordt het bot soms…

Lees verder