Heeft u een spoed tandarts in Tilburg nodig? In dat geval kunt u altijd bij Lassus Tandartsen terecht binnen onze ruime openingstijden. Onze specialisten staan voor u klaar om tandheelkundige hulp te bieden in geval van acute pijn en spoed. Om behandeld te worden door een spoed tandarts dient u altijd eerst telefonisch contact op te nemen om een afspraak in te plannen.

Telefoonnummer voor spoedgevallen tijdens praktijkuren is:

013 21 05 009

Wanneer is er sprake van een spoedgeval?

Wij krijgen vaak de vraag wanneer er sprake is van een spoedgeval. U bepaalt in eerste instantie zelf of er sprake is van spoed. Bij twijfel kunt u het beste telefonisch contact opnemen zodat wij, in overleg met u, een inschatting kunnen maken van de noodzaak tot behandeling.

Voorbeelden van veelvoorkomende spoedgevallen zijn:

  • Uitgeslagen of loszittende tanden door een ongeval of slag
  • Dikke wang met ernstige, onhoudbare kiespijn
  • Nabloedingen bij het trekken van kiezen of tanden


Bij afgebroken tanden, uitgevallen vullingen en/of kronen kunt u uiteraard ook snel bij Lassus Tandartsen terecht.

Moet ik cliënt zijn bij Lassus voor spoedhulp?

Om behandeld te worden voor acute spoedgevallen is het niet noodzakelijk om al aangesloten te zijn bij Lassus Tandartsen. Indien u nog geen cliënt bent, dient u de volgende informatie mee te nemen naar de spoed tandarts:

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Een zorgpas

Telefoonnummer voor spoedgevallen tijdens praktijkuren is:

013 21 05 009

Kosten spoedhulp

De kosten voor spoedgevallen zijn bij Lassus Tandartsen gelijk aan de kosten voor een normale behandeling. Spoedhulp wordt bovendien op dezelfde manier vergoed door uw zorgverzekeraar als een normale tandartsbehandeling. Houd er wel rekening mee dat u direct dient te betalen wanneer u geen cliënt bent bij Lassus Tandartsen.

Buiten praktijkuren

Buiten onze openingstijden kunt u de dienstdoende tandarts bellen. Neem hiervoor contact op via +31 13 222 50 00.