Wortelkanaalbehandeling met stiftopbouw

Een wortelkanaalbehandeling is nodig wanneer de zenuw van een tand is beschadigd door een verwonding of infectie. In situaties waarbij de kroon van de tand zwaar beschadigd of zelfs vergaan is, kan door middel van een stift en een kroon de tand opnieuw opgebouwd worden om deze weer optimaal te maken en te laten functioneren. Voor de eerste stap van deze procedure verdooft uw arts het gebied rond uw tand, verwijdert het beschadigde tandmateriaal en creëert een kanaal voor toegang tot het inwendige van de wortel. Uw specialist zal vervolgens het geïnfecteerde zenuwweefsel van de wortel verwijderen en het gebied doorspoelen en reinigen.

Vervolgens wordt de wortel gevuld met een speciaal afdichtmateriaal en worden ondersteunende stiften in de tand geplaatst. Het inwendige van de tand wordt dan opgebouwd met composiet, dat wordt gehecht en gehard met een speciaal uithardingslicht. Als de tand is opgebouwd en uitgehard, zal uw tandarts klaar zijn met het voorbereiden van de tand op de kroon. Er wordt een afdruk gemaakt van de geprepareerde tand en naar een tandtechnisch laboratorium gestuurd. Een tijdelijke kroon wordt geplaatst terwijl de definitieve versie wordt gemaakt.
Bij een volgende afspraak zal uw tandarts de tijdelijke kroon verwijderen en deze vervangen door de laatste restauratie. Eenmaal voltooid, is uw tand nu hersteld in optimale vorm en functie.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Tandheelkundige tumor

Een dentale tumor is een weefselmassa die meestal ontstaat onder zacht weefsel in de kaak…

Lees verder

Trauma- Horizontale wortelbreuk

Een wortelbreuk wordt gedefinieerd door een tand die onder de tandvleesrand en over de wortel…

Lees verder
Een tandheelkundige cyste Illustratie

Tandheelkundige cyste

Een tandheelkundige cyste is een gesloten zak die kan bestaan uit lucht, zacht weefsel of…

Lees verder