Facings

Facings Oisterwijk

Met facings krijgt u weer mooie witte tanden en een stralend gebit. Bij Lassus Tandartsen in Oisterwijk heeft u de keuze uit een facing van porselein of composiet. Onze facings zijn zeer geschikt als u spleetjes tussen uw tanden heeft, er een stukje tand is afgebroken of als u wittere tanden wilt. Het grote voordeel is dat u zelf de gewenste vorm en kleur van de tanden bepaalt. Maak direct een afspraak om een facing te laten plaatsen bij onze tandartspraktijk in Oisterwijk:

 • Duurzame facings van zeer hoge kwaliteit
 • Keuze uit porselein of composiet
 • De behandeling verloopt pijnloos
 • Bepaal zelf de gewenste vorm en kleur
 • Ook 1 keer per maand op de zaterdag open

Ga direct naar:

“Voor mijn bezoek aan deze tandartspraktijk in Oisterwijk was ik erg aan het twijfelen over composiet of porseleinen facings. Goed advies gekregen en de porseleinen facings zijn in 2 afspraken geplaatst. Voor zowel goed en eerlijk advies als een professionele behandeling kun je bij Lassus Tandartsen Oisterwijk terecht.”

Waarom facings laten plaatsen bij Lassus Tandartsen Oisterwijk?

Bij Lassus Tandartsen Oisterwijk werken veel specialisten die al jaren ervaring hebben binnen hun vakgebied. Het grote voordeel hiervan is dat u voor alle specialisaties in onze praktijk terecht kunt. We zijn gevestigd in een moderne en aantrekkelijke tandheelkundige praktijk en u kunt ook ’s avonds en in het weekend bij ons terecht voor een afspraak.

De facings waar onze specialisten mee werken zijn van zeer hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur. U bepaalt in samenspraak met de specialist de gewenste kleur en vorm van uw facing. De behandeling zelf verloopt pijnloos en in één of twee afspraken zijn de facings al geplaatst. Dit is afhankelijk van de soort die u kiest. Bij Lassus Tandartsen Oisterwijk kunt u namelijk kiezen tussen composiet en porseleinen facings.

Composiet en porseleinen facings?

Er zijn twee soorten materiaal voor facings, namelijk composiet en porselein. Bij beide soorten gaat het in principe om schildjes die we over de tanden plaatsen. Wel maakt het soort materiaal en de kenmerken die hierbij horen een groot verschil. Hieronder zetten we de verschillen tussen porseleinen en composiet facings op een rij.

Porseleinen facings

Voordelen

 • Verkleuren niet
 • Weinig onderhoud
 • Lange levensduur


Nadelen

 • Duurder dan composiet facings
 • Meerdere behandelingen nodig


Composiet facings

Voordelen

 • Goedkoper dan porseleinen facings
 • Al in één behandeling geplaatst


Nadelen

 • Verkleuren sneller
 • Gaan minder lang mee

De behandeling: het laten plaatsen van facings

Het laten plaatsen van een facing is pijnloos. We moeten voor het uitleggen van de behandeling een onderscheid maken tussen porseleinen en composiet facings. Bij een composiet facing heeft u al aan één afspraak genoeg en voor een porseleinen facing heeft u na het eerste consult nog twee afspraken nodig.

Plaatsen van composiet facings

We plaatsen een composiet facing binnen één afspraak, na het eerste consult. Het aanbrengen van facings vindt plaats in de volgende stappen:

 • Eerst kiest u samen met onze specialist de kleur van de facing.
 • De specialist behandelt uw tand met etsend materiaal en hechtmateriaal en brengt vervolgens het composiet aan.
 • Vervolgens wordt de facing uitgehard met een speciale lamp.
 • De laatste stap bestaat uit het bijwerken van de composiet facing in de gewenste vorm.


Plaatsen van porseleinen facings

EFacings van porselein plaatsen we in twee behandelingen. Tijdens de eerste afspraak doen we het volgende:

 • De kleur en vorm van uw facings bepalen.
 • Het preparen van de tand of kies en het maken van een afdruk van uw gebit.


Na het eerste consult maakt de tandtechnicus uw porseleinen facing in ons laboratorium. Bij de tweede afspraak wordt de behandeling afgerond:

 • Uw tanden worden voorbehandeld en voorzien van een hechtlaag.
 • De facings worden geplaatst door onze tandarts


Onderhoud en nazorg bij facings

Voor wat betreft nazorg en onderhoud zijn er geen speciale dingen waar u rekening mee hoeft te houden. Wel is het zo dat u de eerste dagen na het plaatsen nog wat zult moeten wennen aan de facings. Ze voelen hetzelfde aan als uw natuurlijke tanden, maar door een verandering in tandvorm kan praten nog wat lastiger zijn.

Het onderhouden van een facing is hetzelfde als het onderhouden van de rest van uw gebit; dagelijks tweemaal poetsen en naast het poetsen ook flosdraad, stokers of ragers gebruiken om alle plekken schoon te houden.

Tarieven voor facings

De kosten voor facings hangen af van het materiaal en aantal dat u kiest. Daarnaast hangt de prijs ook af van de wijze waarop de tandarts de behandeling uitvoert. Om u toch een beeld te geven van de kosten, geven we hieronder een indicatie van de prijs:

Soort facingTarief
Composiet facing€ 150-160 per tand/kies
Porseleinen facing€ 700-900 per tand/kies

Veelgestelde vragen over facings

Wat is het verschil tussen facings van composiet en van porselein?

Facings van porselein gaan langer mee, zijn van hogere kwaliteit, verkleuren minder snel en ogen nog natuurlijker dan facings van composiet. Wel is het zo dat porseleinen facings duurder zijn en we ook meer behandelingen nodig hebben om ze te plaatsen.

Gaan facings verkleuren?

Composiet facings verkleuren sneller dan porseleinen facings. Hoe snel ze verkleuren is afhankelijk van uw leefgewoontes. Als u veel eten en drinken met veel kleurstoffen neemt en ook vaak rookt, dan verkleuren de facings sneller.

Is het nodig om facings extra te onderhouden?

Nee, een facing heeft geen extra onderhoud nodig. Wel raden we het aan om de facings net als de rest van het gebit twee keer per dag te poetsen. Ook is het aan te raden om minimaal een keer per dag uw gebit te onderhouden met flosdraad, een tandenstoker of rager.

Wat kan ik wel en niet eten met facings?

In principe is alles te eten met een facing. Wel verkleuren composiet facings sneller als u rookt of veel eten en drinken met kleurstoffen consumeert. Daarnaast raden we het af om op harde dingen te bijten zoals nagels, pennen en zuurtjes. Ook is het niet slim om met de aanwezigheid van een facing plakband af te scheuren met uw tanden.

Afspraak maken voor facings

Heeft u nog vragen over facings of wilt u direct een afspraak maken om een facing te laten plaatsen bij Lassus Tandartsen Oisterwijk? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 013 52 10 660 of vul het onderstaande contactformulier in.