Malocclusie (klasse II)

Occlusie is een term die tandartsen gebruiken om te beschrijven hoe tanden bij elkaar komen. Wanneer een patiënt een goede occlusie heeft, betekent dit dat hun tanden elkaar raken zoals bedoeld, net zoals tandwielen samenkomen in een motor.

In sommige gevallen staan de bovenste kiezen van de patiënt vooraan voor hun lagere kiezen, waardoor de bovenste tanden naar voren uitsteken in wat gewoonlijk een overbeet wordt genoemd. Afhankelijk van de patiënt, worden de bovenste voortanden meestal naar buiten gekanteld in de richting van de lip of naar binnen gericht naar de ondertanden toe.

Bijbeet verkeerde uitlijning, of malocclusie, kan resulteren in een aantal gevolgen als de tanden op onbedoelde manieren in contact komen.
Deze kunnen bestaan uit kaak- en spierpijn, moeite met eten en spreken, overmatige of ongelijkmatige slijtage van de tanden en kraken en mogelijk verlies van de aangetaste tanden. Er zijn verschillende opties beschikbaar om problemen te behandelen. De behandeling zal variëren op basis van de onderliggende oorzaak en de ernst van afwijkingen, waardoor het van cruciaal belang is om nauw samen te werken met uw arts om een plan te ontwikkelen dat het beste beantwoordt aan uw unieke behoeften.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Gezonde occlusie

Occlusie is de term die wordt gebruikt bij het bespreken van uw beet en hoe…

Lees verder

Malocclusie (klasse I)

Occlusie is een term die tandartsen gebruiken om te beschrijven hoe tanden bij elkaar komen….

Lees verder

Malocclusie (klasse III)

Occlusie is een term die tandartsen gebruiken om te beschrijven hoe tanden bij elkaar komen….

Lees verder