Malocclusie (klasse I)

Occlusie is een term die tandartsen gebruiken om te beschrijven hoe tanden bij elkaar komen. Wanneer een patiënt een goede occlusie heeft, betekent dit dat hun tanden elkaar raken zoals bedoeld, net zoals tandwielen samenkomen in een motor. In sommige gevallen staan de molaren van de patiënt op de juiste manier, maar hun voortanden zijn niet op hun plaats, of het nu gaat om afstandsproblemen, verdringing, rotatie of overdreven vooruitstekende voorwaartse tanden.

Bijbeet verkeerde uitlijning, of malocclusie, kan resulteren in een aantal gevolgen als de tanden op onbedoelde manieren in contact komen.
Deze kunnen kaak- en spierpijn, buitensporige of ongelijkmatige gebitsslijtage, scheuren en mogelijk verlies van de aangetaste tanden omvatten.
Er zijn verschillende opties beschikbaar om problemen bij het uitlijnen van bijtwonden te behandelen. De behandeling zal variëren op basis van de onderliggende oorzaak en de ernst van afwijkingen, waardoor het van cruciaal belang is om nauw samen te werken met uw arts om een plan te ontwikkelen dat het beste beantwoordt aan uw unieke behoeften.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Gezonde occlusie

Occlusie is de term die wordt gebruikt bij het bespreken van uw beet en hoe…

Lees verder

Malocclusie (klasse II)

Occlusie is een term die tandartsen gebruiken om te beschrijven hoe tanden bij elkaar komen….

Lees verder

Malocclusie (klasse III)

Occlusie is een term die tandartsen gebruiken om te beschrijven hoe tanden bij elkaar komen….

Lees verder