FAQ – Heeft u een vraag?

Mijn periodieke controle duurde slechts vijf minuten bij mijn vorige tandarts. Waarom doe je er zo lang over?


Wij reserveren voor al onze cliënten 40 minuten. In die tijd wordt uw gehele gebit professioneel gereinigd en krijgt u uitleg over hoe u zelf uw gebit het beste kunt onderhouden. Wij geloven heel sterk in preventie: voorkomen is beter dan genezen. Daarnaast wordt uw gebit ook nog gecontroleerd. U hoeft dus maar één keer te komen

Word ik altijd geholpen door dezelfde preventiemedewerker?


Onze preventieassistentes rouleren. Dat doen we bewust want zo kijkt er steeds iemand met “verse” ogen naar uw gebit. Wanneer u dat liever niet heeft dan kunt u bij het maken van de afspraak om uw “favoriete” preventieassistente vragen

Waarom maak je zoveel röntgenfoto’s?


Met het blote oog zie je veel maar niet alles. Verborgen gaatjes, ontstekingen in de kaak, botafbraak, etc. kun je alleen op een foto ontdekken. Op deze manier kan er in een eerder stadium iets aan worden gedaan voordat het te laat is.

Bij mijn vorige tandarts duurde een eerste bezoek net zo lang als een gewone controle. waarom duurt dat bij jullie zo lang?


Wij reserveren altijd 40 minuten voor het eerste bezoek. Tijdens deze behandeling doen we een uitgebreide intake om alles in kaart te krijgen waaronder een röntgenonderzoek. We bespreken de resultaten uitvoerig met u zodat we uw gebit door en door kennen alvorens we gaan behandelen

Ik heb altijd een slecht gebit gehad en bij elk bezoek aan de tandarts moet er wel een gaatje gevuld worden. Hoe kan ik dat stoppen want ik ben bang dat ik op den duur mijn tanden ga verliezen?


Wanneer uw gebit steeds verder achteruit gaat dan is er iets bijzonders aan de hand. In de meeste gevallen is de oorzaak een combinatie van aanleg, onvoldoende mondhygiëne en voeding. Samen met u willen we dat graag onderzoeken om een plan op te stellen zodat u uw leven lang uw gebit behoudt.

Bij mijn huidige tandarts moet ik vaak lang wachten voordat ik geholpen wordt. Is dit bij Lassus ook het geval?


Nee, zeker niet. Uw tijd is voor ons belangrijk, u heeft meer te doen dan alleen naar de tandarts te gaan. Door ons zeer professionele planningsysteem zijn wij in staat om vrijwel iedereen op de afgesproken tijd te helpen. Vooropgesteld dat ook iedereen op tijd op de afgesproken tijd aanwezig is. Door onvoorziene omstandigheden kan een afspraak dus altijd uitlopen. Wij doen er alles aan dit te voorkomen maar indien dit aan de orde is, berichten wij u zo spoedig mogelijk.

Wanneer ik mijn tanden poets dan bloedt mijn tandvlees altijd. Is dat normaal?


Nee, dat is niet normaal. Wel komt het heel veel voor. Bloedend tandvlees wil zeggen dat uw tandvlees ontstoken is. Gezond tandvlees bloedt niet! Bespreek dit probleem met een van onze preventie assistentes, zij kunnen u er mee helpen

Ik heb een slecht gebit, krijgt mijn kind dat ook?


Nee, zeker niet! De meeste gaatjes ontstaan tussen je 4e en 21ste jaar, daarna stopt dat meestal. Daarom besteden wij extra veel aandacht aan de preventie van gaatjes bij deze leeftijd groep. Alle kinderen krijgen bij elke controle uitgebreide poetsles en indien nodig brengen we op de blijvende kiezen een beschermlaag (sealing) aan. Heeft u dat vroeger ook gehad?

Ik ben zwanger, moet ik dan vaker naar de tandarts?


Vroeger was het gezegde: “elk kind kost een tand bij de moeder”. Dat is gelukkig niet meer zo. Wel is het zo dat tijdens uw zwangerschap uw tandvlees sneller ontstoken raakt en makkelijker bloedt. Om dat te voorkomen is het belangrijk om vaker naar de preventie assistente te gaan.

Wat is de beste leeftijd om met mijn kindje voor het eerst naar de tandarts te gaan?


Kinderen komen wat ons betreft nooit te vroeg. Het is belangrijk dat ze op jonge leeftijd al vertrouwd raken met “naar de tandarts gaan”. Neem ze dus gerust mee wanneer u zelf voor controle komt. Heeft u een afspraak voor een behandeling dan kunt u uw kindje beter niet meenemen. Een echte goede controle van het gebit van uw kindje is meestal vanaf 3 of 4 jarige leeftijd mogelijk.