Peri-implantaat mucositis

Peri-implantale mucositis is een aandoening die wordt gekenmerkt door de ontsteking van zacht weefsel rondom een tandheelkundig implantaat. Het is een vroege vorm van peri-implantaire ziekten die niet tot het punt van weefsel- of botverlies op de plaats van het implantaat is gevorderd. Symptomen van peri-implantale mucositis kunnen variëren in type en ernst, en is vergelijkbaar met gingivitis. Veelvoorkomende symptomen zijn roodheid en ontsteking van het tandvlees rondom het implantaat en in sommige gevallen kan het gebied gevoelig zijn en licht bloeden tijdens het onderzoeken of tijdens het poetsen.

De meest voorkomende oorzaak van peri-implantale mucositis is plaque opbouw op de op de plaats van het implantaat, die toxine-uitstotende bacteriën herbergt en resulteren in irritatie van het omliggende tandvlees. Afhankelijk van uw situatie kunnen er nog andere mogelijke oorzaken van toepassing zijn.

Indien onbehandeld, kan de infectie verder gaan tot botverlies rondom het implantaat – een aandoening die peri-implantitis wordt genoemd. Zodra het dit punt bereikt, wordt het veel moeilijker te behandelen en kan het implantaat helemaal verloren gaan.

Indien vroeg genoeg geadresseerd, zijn er behandelingsopties beschikbaar om de progressie van peri-implantale mucositis te stoppen en de effecten ervan te beheersen. Het is belangrijk om nauw samen te werken met een arts die ervaring heeft met het behandelen van deze aandoening om de beste opties met de grootste kans op succes te bepalen.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.