Implantaten Tilburg

Snelle en effectieve manier van plaatsen

Een implantaat is een kunstwortel van titanium die kan worden gebruikt ter vervanging van een enkele tand of kies, of voor uw gehele gebit. Implantaten worden ook gebruikt bij het vastzetten van gebitsprotheses (het zogenaamde klikgebit). Een implantaat is van titanium of zirkonium en wordt door het kaakbot en omliggende tandvlees geaccepteerd. Dit houdt in dat het implantaat door de jaren heen niet wordt afgestoten.

Door alle technische ontwikkelingen en innovaties op het gebied van Implantologie heeft Lassus Tandartsen Tilburg de expertise in huis om u op een snelle en effectieve manier te plaatsen.

In welke gevallen is een implantaat de oplossing?

Implantaten kunnen in de volgende situaties de oplossing zijn:

 • Bij het verlies of dreigend verlies van één of meerdere tanden
 • Indien uw tandarts vindt dat uw tanden of kiezen getrokken moeten worden
 • Bij problemen met uw kunstgebit (loszitten, pijn bij het eten of moeilijk kunnen praten)
 • Als uw prothese niet comfortabel aanvoelt in uw mond


In deze praktijk werken echte vakmensen. Ze geven duidelijke informatie over wat ze constateren en wat er dient te gebeuren. Alle medewerkers zijn erg vriendelijk en behulpzaam.

Waarom implantaten laten plaatsen bij Lassus Tandartsen?

 • Gebruik van CBCT scan (driedimensionale scan)
 • Hoge kwaliteit implantaten van Thommen Medical en Straumann
 • Ruime openingstijden (ook geopend op maandagavond)
 • Persoonlijk behandelplan
 • NVOI erkende implantologen


In onze moderne tandartspraktijk aan de Ringbaan Oost in Tilburg kunt u terecht voor een afspraak met een implantoloog.

De behandeling

Hieronder volgt een kort stappenplan van het plaatsen van implantaten:

 • Consult en indicatie van uw gezondheid
 • Diagnose door middle van een CBCT scan
 • Plaatsen van de implantaten
 • Na 7-10 dagen verwijderen van hechtingen en onderzoek genezingsproces
 • Na 8-12 weken aanbrengen van kroon, prothese of brug


Consult

Wij verwelkomen u graag voor een consult met de implantoloog om de mogelijkheden te bespreken. Bij dit consult maken wij een indicatie van uw gezondheid. Hierbij wordt uw algehele gezondheid, gebruik van medicijnen, allergieën en medische problemen of complicaties bij eerder uitgevoerde tandheelkundige behandelingen besproken.

Diagnose

Voor een goede diagnose maken wij in de meeste gevallen gebruik van een CBCT scan. Door middel van deze scan krijgt de implantoloog een driedimsionaal beeld van het gebit en kan hij zien of een implantaat de juiste oplossing voor u is. De implantoloog let hierbij vooral op kwantiteit en kwaliteit van het aanwezige kaakbot.

Plaatsen van de implantaten

Onder plaatselijke verdoving wordt een implantaat operatief aangebracht. Hierna wordt het implantaat voorzien van een tijdelijk afdekkapje (ook wel healingcap genoemd).  Na 7 tot 10 dagen komt u terug om de hechtingen te verwijderen, de implantoloog zal dan ook het genezingsproces onderzoeken.

Het verdere genezingsproces duurt ongeveer 8 tot 12 weken. Het genezingsproces is afhankelijk van de kwaliteit en hoeveelheid bot en medische situatie. Tijdens deze periode is het van belang om uw gebit goed te reinigen.

Aanbrengen van kroon, prothese of brug

Wanneer alle wonden zijn genezen en de implantaten zijn vastgegroeid, worden er afdrukken gemaakt van uw gebit zodat de definitieve kroon, prothese of brug gemaakt en aangebracht kan worden. Een regelmatige controle / nazorg is noodzakelijk om de conditie van het tandvlees en kronen in optimale gezondheid te houden. Op die manier zorgt u er ook voor dat uw implantaten een lange levensduur hebben.


Tarieven
en vergoeding door de zorgverzekeraar

In onderstaande tabel vindt u enkele prijzen van het plaatsen van een implantaat. Indien u in aanmerking komt voor een implantaat of meerdere, ontvangt u van ons een persoonlijk behandelplan inclusief begroting voorafgaand aan het plaatsen. Zo weet u exact wat u kunt verwachten en kunt u bij uw zorgverzekeraar checken of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Implantaten worden in de basisverzekering alleen door de zorgverzekeraar vergoed bij een ernstige ontwikkelstoornis of groeistoornis. Indien u een aanvullende verzekering heeft, worden implantaten vaak wel vergoed. Raadpleeg bij twijfel altijd uw zorgverzekeraar of in uw geval de implantaten vergoed worden.

CodeBehandelingTarief
X22Maken en beoordelen kaakoverzichtsfoto t.b.v. implantologie in de tandloze kaak€84,48
J001Overheadkosten implantaten en peri-implantitis chirurgie€213,70
J010Onderzoek ten behoeve van de indicatiestelling voor de implantologische behandeling€78,06
J040Plaatsen eerste implantaat, per kaak€275,00
J057Kosten implantaat€387,76
* Exclusief techniekkosten

Veel gestelde vragen

Is de behandeling pijnlijk?


U hoeft niet te vrezen voor heftige pijn bij het plaatsen van implantaten. Tijdens de behandeling wordt uw gebit plaatselijk verdoofd, waardoor de mogelijke pijn beperkt wordt tot het minimum. Bij een grote behandeling wordt gekozen voor een behandeling onder narcose.

De kans is wel groot dat u napijn heeft, u krijgt daarom pijnstillers voorgeschreven.

Hoe lang gaat een implantaat mee?


Implantaten in de onderkaak gaan langer mee dan implantaten in de bovenkaak. Dit komt omdat de botstructuur in de bovenkaak minder sterk is. Implantaten gaan gemiddeld meer dan 25 jaar mee. De levensduur hangt ook af van hoe goed het onderhoud is. Het is van belang om implantaten goed schoon te maken om de levensduur te verlengen. Wij raden u dan ook aan om jaarlijks op controle te gaan bij uw tandarts en mondhygiënist.

Kan een implantaat worden afgestoten?


Een implantaat is een soort schroefvormige kunstwortel van titanium die in het kaakbot wordt geplaatst. Titanium wordt door het kaakbot en omliggend tandvlees vrijwel altijd geaccepteerd en wordt door de jaren heen niet afgestoten.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?


Wij raden u aan om na de behandeling het gebied waarin de implantaten geplaatst zijn zo min mogelijk te belasten. Verder is het van belang om het gebruik van alcohol de eerste 2 weken te beperken. Tevens raden wij u aan om definitief te stoppen met roken.

Review

In deze praktijk werken echte vakmensen. Ze geven duidelijke informatie over wat ze constateren en wat er dient te gebeuren. Alle medewerkers zijn erg vriendelijk en behulpzaam.