Parodontitis

Parodontitis is een ernstige tandvleesontsteking die schade aan het tandvlees en het bot veroorzaakt die uiteindelijk de gezondheid van uw tanden in gevaar kan brengen.

Gezond tandvlees is meestal roze van kleur. Sommige symptomen van parodontitis kunnen rood, opgezwollen tandvlees, tandvlees dat zich terugtrekt, losse tanden en slechte ademhaling zijn. In sommige gevallen kan de infectie zich diep onder het oppervlak bevinden en lijkt het erop dat er weinig externe symptomen zijn.

Indien onbehandeld, kan parodontitis leiden tot een aanzienlijke terugtrekking van het tandvlees en botverlies, wat vervolgens tandverlies en ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken, inclusief een verhoogd risico op hartaandoeningen.

Parodontitis is een ziekte, maar de effecten ervan kunnen worden gestopt en omgekeerd met de juiste behandeling. Nadat uw tandarts uw mond heeft hersteld tot een gezonde situatie, kunnen verdere complicaties worden voorkomen met regelmatige tandartsafspraken en goede poetsinstructies.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Kroonverlenging (esthetisch)

Om het uiterlijk te verbeteren, hebben tanden soms meer tandmateriaal nodig dan beschikbaar is onder…

Lees verder