Voeding & Lifestyle

Voeding is de brand- en bouwstof voor je lichaam en beïnvloedt de mondgezondheid. Het is belangrijk om te kiezen voor de juiste producten, maar ook hoe vaak en wanneer er gegeten wordt. Veel producten die dagelijks gegeten worden bevatten suikers en zuren. Suikers in de voeding kunnen cariës veroorzaken, zuren veroorzaken erosie. 

Omdat het melkgebit kwetsbaar is, is goede voeding belangrijk bij jonge kinderen en wordt bij een intake bij ons op de praktijk standaard voeding en lifestyle meegenomen als aanvulling op de gebitsreiniging en poetsinstructies. 

Een persoonlijk voedingsadvies zal de algemene- en mondgezondheid ten goede komen en klachten voorkomen of genezen. De voeding en lifestyle specialist zal zich niet hiertoe beperken, maar op inspirerende wijze een gedragsverandering tot stand brengen waardoor de cliënt in de toekomst zelf de juiste keuzes kan maken en klachten verholpen of voorkomen kunnen worden.

Wanneer een afspraak? 

  • Erosieve gebitsslijtage
  • Cariës 
  • Mondhygiëne / Parodontologie
  • Slaapapneu / MRA

Kids preventie school 

De kids preventie school is opgericht om spelenderwijs op een vroege leeftijd kennis over te brengen over een gezonde lifestyle. Het is een laagdrempelig programma waarin er aandacht en tijd voor iedereen wordt gemaakt om een zo goed mogelijke basis te ontwikkelen. Het programma bestaat uit eerdere onderdelen, zoals gebitsreiniging en poetsinstructies door de preventieassistent. Bij onze voeding & lifestyle specialist wordt dieper ingegaan op het aantal voedingsmomenten, het lezen van etiquetten en gezinsrituelen.

MEET THE TEAM
Sosha van Gelder – Voeding & lifestyle specialist

Een aantal jaar geleden heb ik de studie voeding & diëtetiek gekozen omdat ik constant bezig was om uit te zoeken wat het beste werkt voor mij. Niks werkte voor mij dacht ik, totdat ik bewuster ben gaan leven en meer tijd nam voor mezelf. Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in voeding en merkte dat ik het heel interessant vond om hierover te leren. 

Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over het menselijk lichaam en over voeding bijvoorbeeld  wat een lichaam nodig heeft of welke processen er plaatsvinden als je iets eet of drinkt. Wat er gebeurt in je lichaam als er iets niet goed functioneert en belangrijker wat er moet gebeuren om dit op te lossen. Dit is vooral theoretische kennis over het menselijk lichaam.

Het belangrijkste wat ik de afgelopen jaren heb geleerd is dat er niet één gouden tip, één perfecte oplossing of één manier die het beste werkt. 

Niemand is hetzelfde en elk lichaam werkt anders. Wat ik zo mooi vind aan mijn vak is om de cliënt te leren kennen en samen met jou naar een lifestyle kan zoeken die voor jou het beste werkt. 

Nu werk ik als diëtist samen met Lassus Tandartsen en is de link tussen een tandarts en diëtist nog wat onbekend. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier bij Lassus Tandartsen gewerkt als front- en backoffice medewerker en naarmate mijn kennis over tandheelkunde toenam en ik aan het studeren was zag ik steeds meer raakvlakken. 

Voeding en mondgezondheid is een van de onderwerpen die ik heel leuk vind en waar ik veel mee aan het werk zal zijn, ik heb in september de post-hbo cursus Kinderdiëtetiek afgerond omdat ik naast volwassenen ook graag met kinderen werk