Facings

Facings Lelystad

Durft u niet meer volop te lachen door gele tanden, een spleet in uw gebit of door een afgebroken tand? Met facings kunt u het uiterlijk van uw gebit verfraaien. Maak een afspraak met onze tandarts voor facings in Lelystad. We zorgen er dan voor dat u door facings weer kunt genieten van een stralend gebit.

Waarom facings laten plaatsen bij Lassus Tandartsen Lelystad?

U wilt een stralend gebit en weer zonder twijfel kunnen lachen. Daarom kiest u voor facings. U kiest voor Lassus Tandartsen Lelystad omdat wij:

  • Hoge kwaliteit facings aanbieden
  • Een pijnloze behandeling garanderen
  • Altijd een persoonlijk behandelplan (met begroting) opstellen


Plan uw eerste consult in bij onze tandartspraktijk. U loopt dan in no time weer rond met een stralende glimlach.

Wat is een facing?

Als de tandarts een schildje van composiet of porselein over een bestaande tand plaatst, spreken we van een facing. Doordat we de kleur van de facings matchen met de rest van uw gebit zien facings er zeer natuurlijk uit. Facings zijn geschikt voor het:

  • Maskeren van tanden die scheef staan
  • Opvullen van spleetjes tussen de tanden
  • Herstellen van afgebroken tanden
  • Maskeren van gele of bruine tanden

Porselein en composiet facings

Facings van porselein zijn erg sterk en verkleuren niet. Daardoor gaan ze veel langer mee en behoeven ze vrijwel geen onderhoud. Ook kan de tandarts bij porseleinen facings kleurschakeringen aanbrengen, terwijl dit bij facings van composiet niet mogelijk is. Daardoor ogen porseleinen facings natuurlijker dan composiet. Een voordeel van composieten facings is dat er slechts één behandeling nodig is voor het plaatsen van de facings. Voor porseleinen facings zijn minimaal 2 afspraken nodig. Composiet facings gaan op den duur verkleuren en gaan daardoor ongeveer 2-5 jaar mee. Hoelang dit duurt, is afhankelijk van uw levensstijl. Wanneer u rookt en/of veel drank- en etenswaren nuttigt waar veel kleurstof (zoals bv. rode wijn, koffie of curries) in zit, heeft dit invloed op deze levensduur.

Kosten facings

De uiteindelijke kosten van de behandeling hangen van af van het type materiaal en het aantal facings dat we plaatsen. Tijdens een consult kunt u naast het mondonderzoek uw wensen bespreken met de specialist, waarop u een persoonlijk behandelplan ontvangt met bijbehorende kostenindicatie. Facings worden soms (gedeeltelijk) vergoed vanuit een aanvullende tandartsverzekering. U kunt daarvoor het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Een stralend gebit

Bij Lassus Tandartsen Lelystad hebben we al vele cliënten mogen voorzien van een prachtige witte glimlach. Benieuwd naar welk resultaat u kunt verwachten? Bekijk dan onderstaande video. Door op de afbeelding te klikken, start het filmpje.   

Facings in Lelystad bij onze tandartspraktijk

Voor facings kunt u terecht bij onze tandarts in Lelystad. U vindt onze tandartspraktijk aan de Middendreef 273 in Lelystad.

Lassus Tandartsen Lelystad

Middendreef 273
8233 GT Lelystad

T: 0320 33 15 60
E: lelystad@lassus.nl

Openingstijden

Ma: 08.00 – 21.30 uur
Di: 08.00 – 21.30 uur
Wo: 08.00 – 21.30 uur
Do: 08.00 – 21.30 uur
Vr: 08.00 – 17.30 uur
Za: 09.00 – 16.00 uur
Zo: 09.00 – 16.00 uur

Plan uw afspraak in

Plan uw afspraak met de tandarts in Lelystad eenvoudig in via het online contactformulier. Wilt u liever iemand spreken? Dan kunt u bellen naar 0320 33 15 60. Om online een afspraak in te plannen dient u ingeschreven te zijn als client bij Lassus Tandartsen Lelystad. Bent u nog niet ingeschreven? Meld u dan eerst aan als nieuwe cliënt.