Kronen & bruggen

Kronen & bruggen tandarts Lelystad

Wanneer afgebroken tanden of gaatjes niet meer gerepareerd kunnen worden met een facing of vulling, dan bieden kronen en bruggen uitkomst. Bij Lassus Tandartsen in Lelystad kunt u terecht voor het laten plaatsen van een kroon of brug in uw gebit. Deze is gemaakt van porselein en vormt een sterke en levensechte vervanging van uw huidige tanden.

  • Geen pijn meer bij het eten of praten
  • Levensechte kronen en bruggen van sterk porselein
  • Goed geïnformeerd laten behandelen met persoonlijk plan


Plan een afspraak in en ontvang advies over het laten plaatsen van kronen en bruggen in uw gebit. De tandarts kijkt naar de beste benadering voor u en zorgt voor een pijnvrij en vernieuwd gebit. Plan uw afspraak via onze website of bel naar 0320 33 15 60.

Wat is een kroon voor uw tanden?

Een kroon is een porseleinen kapje dat we over uw tand of kies plaatsen. Het laten plaatsen van een kroon kan voor twee doeleinden uitkomst bieden: ter versteviging of het mooier maken van uw gebit. Door de plaatsing van de kroon is uw tand of kies weer voorzien van zijn oorspronkelijke functie en vorm. Voor het plaatsen maken we een analyse van uw tand of kies. We slijpen deze eventueel bij, zodat de kroon straks goed op zijn plek past.

Wat is een brug voor uw tanden?

Mist u verscheidene tanden? Een brug plaatst de tandarts ter vervanging van een of meerdere naast elkaar liggende tanden. Deze brug bestaat uit meerdere namaaktanden of -kiezen. Op deze manier wordt een lege plek in uw gebit weer gevuld met nieuwe tanden. De brug geeft een natuurlijke indruk. Daarnaast voelen uw tanden of kiezen weer sterk aan tijdens het kauwen van uw eten.

Wat zijn de kosten van een kroon of brug?

Het is goed om vooraf te weten hoeveel uw behandeling gaat kosten. Zo kunt u samen met uw zorgverzekeraar nagaan hoeveel u krijgt vergoed en hoeveel u eventueel zelf moet betalen. We nodigen u eerst graag uit voor het maken van een afspraak om het plaatsen van een kroon of brug te bespreken. Elke situatie is persoonlijk en we bekijken tijdens deze afspraak wat de beste oplossing voor u is. Op deze manier krijgt u tijdens de behandeling de beste aanpak en zorg voor uw gebit. Nadat de tandarts heeft vastgesteld wat u precies nodig heeft, ontvangt u van ons een prijsoverzicht.

Voor een eerste indicatie van de kosten kunt u onze tandartstarieven bekijken.

Wanneer een kroon of brug laten plaatsen?

Bij afgebroken tanden of grote gaatjes kan het voorkomen dat een facing of vulling niet de juiste oplossing is. In dit geval is het plaatsen van een kroon of brug een mooi alternatief. Deze zorgt ervoor dat u weer goed kunt kauwen en dat uw gebit er weer mooi uitziet. Daarnaast kan het ontbreken van tanden of kiezen in uw gebit verschuivingen veroorzaken. Met een kroon of brug voorkomt u dit, zo draagt deze bij aan het behouden van een goede mondgezondheid.

Heeft u op meerdere plekken in uw gebit last van uw tanden? In dit geval biedt een kunstgebit of een klikgebit mogelijk een betere uitkomst. Neem contact op met Lassus Tandartsen in Lelystad en we kijken samen naar de beste oplossing voor u.

Wat zijn de voordelen van kronen en bruggen?

Het laten plaatsen van een kroon of brug in uw gebit brengt dus een hoop voordelen met zich mee.

  • Levensechte vervanging van ontbrekende tanden en kiezen.
  • Geef uw gebit een natuurlijke en mooiere uitstraling.
  • Weer pijnvrij kunnen eten en praten.
  • Voorkom het scheefstaan van tanden en kiezen.
  • Voorkomen van botafbreuk en behouden van mondgezondheid.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Bij Lassus Tandartsen in Lelystad beschikken we over meerdere technologieën om een kroon of brug te plaatsen in uw gebit. We bespreken de behandeling in een oriënterend gesprek. Tijdens de behandeling slijpen we de betreffende tand of kies, zodat de kroon of brug goed geplaatst kan worden. We maken vervolgens een 3D-beeld van uw gebit en bekijken samen hoe uw gebit er straks komt uit te zien. Na de vorm- en kleurbepaling kan de kroon of brug door de tandarts geplaatst worden in uw gebit.

Wat is de levensduur van een kroon of brug?

Een kroon of brug gaat na het plaatsen gemiddeld vijf tot tien jaar mee. De staat van uw mondgezondheid speelt hier een grote rol in. Daarom raden we altijd aan om uw gebit periodiek te laten controleren door de tandarts of mondhygiënist. Zo zorgen we er samen voor dat uw kroon of brug een lange levensduur heeft.

Plan een afspraak in

Plan online een oriënterende afspraak in. U schrijft zich hiervoor eerst in bij tandartspraktijk Lassus via het inschrijfformulier. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via 0320 33 15 60.

Nieuwe cliënten

Lassus Tandartsen Lelystad staat open voor nieuwe cliënten. U bent van harte welkom.