CEREC Lelystad

CEREC is een moderne technologie waarbij wij u binnen één afspraak kunnen voorzien van facings, kronen, bruggen, inlays en onlays van keramisch porselein. Kronen en bruggen vervangen één of meerdere afgebroken of ontbrekende tanden en kiezen. Met deze technologie hoeft nu niet meer te happen voor een gipsafdruk, maar wordt er gebruik gemaakt van een digitale mondscan. Dankzij deze 3D beelden kan de tandarts in één afspraak de porseleinen restauratie vervaardingen.

  • Uw tand of kies binnen één behandeling gerestaureerd
  • Bepaal in samenspraak met de specialist de kleur voor een natuurlijk ogend resultaat
  • Lange levensduur
  • Geen gipsafdruk meer nodig dankzij een digitale mondscan

CEREC: De behandeling

Stap 1.
U wordt eerst lokaal verdoofd waarna de specialist uw tand of kies prepareert in de juiste vorm waarna gemakkelijk de kroon of brug kan worden geplaatst. Ook wordt de kleur van uw nieuwe kroon of brug samen met u uitgekozen.

Stap 2. Zodra de preparatie klaar is scant uw behandelaar uw gebit met een digitale 3D mondscanner. Hierdoor zijn gipsafdrukken niet meer nodig.

Stap 3: De scan van uw gebit wordt ingeladen op een speciale CEREC computer. De tandarts kan hier nog wat aanpassingen in doen en laat u het verwachte resultaat zien.

Stap 4: De tandarts plaatst een blokje met het porselein voor uw tandvervanging in een freesapparaat. De computer stuurt de juiste instellingen door naar dit freesapparaat, waarna in 15 minuten tijd uw kroon of brug op maat wordt geslepen.

Stap 5: Direct na stap 4 brengt de tandarts een laag cement aan op de geprepareerde tand, waarna het porselein wordt geplaatst. Doordat de tandarts de kroon of brug in dezelfde behandeling plaatst, heeft u geen noodvoorziening nodig. U kunt met uw nieuwe tand of kies direct alles doen, maar houd nog wel rekening met het nuttigen van warme dranken in verband met de verdoving.

Kosten en vergoeding CEREC

De tarieven voor kronen en bruggen worden door de Nederlandse Zorgautoriteit jaarlijks vastgesteld in opdracht van de overheid. Voorafgaand aan de behandeling ontvangt u altijd een persoonlijke begroting, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Op deze begroting staan een aantal codes die bij de verrichtingen die de tandarts uitvoert horen. Met deze codes kunt u bij uw zorgverzekering checken wat er in uw persoonlijke situatie vergoed wordt.

Bekijk voor een indicatie van de kosten onze tarieven pagina of doe de zorgvergoedingcheck.

Afspraak maken voor CEREC

Voor meer informatie over CEREC of het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met onze praktijk.