Mondhygiënist

Mondhygiënist Lelystad

Laat uw gebit periodiek controleren door de mondhygiënist bij Lassus Tandartsen in Lelystad. In een modern ingerichte praktijk verlenen we dagelijks zorg voor het gebit. We maken u graag bewust van alle aspecten die bij mondhygiëne komen kijken. Samen met u vormen we een team en zorgen we dat u een mooi, goed en gezond gebit heeft. Met een goede mondgezondheid voorkomt u gebitsproblemen. Maak online eenvoudig een afspraak met de mondhygiënist. U kunt ook bij ons terecht zonder een inschrijving.

Wie is de mondhygiënist?

De mondhygiënist is een op hbo-niveau opgeleide paramedicus en is actief binnen de mondzorg. Tijdens de behandelingen richt de mondhygiënist zich op het voorkomen van diverse gezondheidscomplicaties in uw mond en gebit. Zo voorkomen we tandbederf en andere irritaties aan het tandvlees. De mondhygiënist zorgt voor uitvoerige verzorging en geeft u passend advies, zo kunnen we samen uw mondhygiëne goed houden.

Wat voor behandelingen voert de mondhygiënist uit?

De mondhygiënist houdt zich in eerste instantie bezig met het voorkomen van mondcomplicaties, zoals gaatjes en tandvleesaandoeningen. Mocht u deze opgelopen hebben, dan voert de specialist diverse behandelingen uit. Deze helpen bij het genezen van alle voorkomende tandheelkundige problemen. De mondhygiënist voert de volgende behandelingen uit in de Lassus tandartsenpraktijk:

 • Het verrichten van mondonderzoek, maken van röntgenfoto’s en gebitsafdrukken
 • U voorzien van voorlichting over het ontstaan van gaatjes en tandheelkunde complicaties
 • U informeren over het effect van voeding op de mond en het gebit
 • Volledige gebitsreiniging, bestaand uit: verwijderen van tandsteen, plaque en aanslag
 • Preventieve behandelingen, zoals het aanbrengen van gebitsbeschermende middelen als fluoride
 • In opdracht van de tandarts plaatselijke verdoving toedienen


Laat uw mond- en gebitscomplicaties behandelen bij Lassus Tandartsen in Lelystad. Maak online eenvoudig een afspraak met de mondhygiënist.

Waarom een mondhygiënist bezoeken?

Met een goede mondhygiëne voorkomt u vrijwel alle mogelijke tandheelkundige complicaties. Door periodiek een bezoek te brengen aan de mondhygiënist houdt u rekening met de gezondheid van uw eigen mond en gebit. Voor een bezoek aan de mondhygiënist heeft u geen doorverwijzing nodig van de tandarts. U kunt te allen tijde terecht in onze geavanceerde tandartspraktijk voor een afspraak.

We raden aan om een afspraak met onze mondhygiënist te maken als u last heeft van het volgende:

 • Het ontstaan van bloedingen bij het poetsen
 • Loskomende kiezen of tanden
 • Rood en opzwellend tandvlees
 • Terugtrekkend tandvlees
 • Regelmatig ontstaan van gaatjes
 • Voortdurende aanwezigheid van tandsteen of aanslag
 • Vieze smaak in de mond of slechte adem

Wordt een behandeling van de mondhygiënist vergoed?

Steeds meer behandelingen van de mondhygiënist worden vergoed door de zorgverzekeraars. Bespreek met ons welke behandeling u nodig heeft. We geven u vervolgens een prijsoverzicht. Dit kunt u laten nakijken bij uw zorgverzekeraar. Zo bent u op de hoogte van wat u krijgt vergoed, dit voorkomt toekomstige verrassingen.

Altijd behandeld door een gediplomeerd specialist

Mondhygiënist is als beroep opgenomen in de Wet BIG. Deze wet heeft als doel om de kwaliteit van het uitvoeren van behandelingen in de mondzorg te stimuleren en het niveau hoog te houden. Een mondhygiënist mag deze titel alleen dragen na het succesvol behalen van zijn diploma Mondzorgkunde. Zo bent u beschermd tegen ondeskundigheid bij behandelingen. De mondhygiënist kan ervoor kiezen om aanvullende diploma’s te behalen. Zo kan de specialist in opdracht van de tandarts extra behandelingen uitvoeren, zoals het vullen van kleine gaatjes in uw tanden of kiezen.

Plan uw afspraak in bij de mondhygiënist in Lelystad

U plant eenvoudig een afspraak met de mondhygiënist via het onderstaande contactformulier. Bij het maken van een online afspraak dient u zich eerst in te schrijven bij Lassus Tandartsen in Lelystad. U kunt zich via onze site aanmelden als nieuwe cliënt. Wilt u zich liever laten behandelen zonder inschrijving of telefonisch een afspraak maken? Dan kunt u ons bereiken op 0320 33 15 60.