Traditionele beugels

Bij het corrigeren van slecht uitgelijnde tanden of beet, kan uw tandarts een orthodontische behandeling aanbevelen. Deze behandeling zorgt voor een aantrekkelijkere glimlach en kan bepaalde problemen verlichten als gevolg van een verkeerd uitgelijnde beet. Orthodontie kan worden gebruikt als een op zichzelf staande procedure of als onderdeel van een uitgebreid plan om tanden in een optimale positie te plaatsen voorafgaand aan aanvullende herstelprocedures.

Orthodontische behandeling bestaat uit het strategisch bevestigen van metalen of keramische beugels aan de verkeerd uitgelijnde tanden, deze te verbinden met een speciale draad die stapsgewijs wordt aangepast om de tanden en de kaak in de juiste stand te plaatsen. De procedure begint met uw tandarts die uw tanden poetst en een conditioneringsvloeistof aanbrengt die ervoor zorgt dat de beugels er stevig aan kunnen hechten. Eenmaal klaar worden uw tanden gedroogd. Een primer wordt op uw tanden aangebracht en de haakjes worden geplaatst. Uw tandarts zal de positie aanpassen en kan een uithardingslamp gebruiken om het cement uit te harden. De beugels worden verbonden door een draad, die wordt vastgezet met elastische banden. U zult gewoonlijk wat beklemming en pijn voelen zodra de plaatsing voltooid is; dit is normaal en verdwijnt na een paar dagen.
Tijdens reguliere vervolgafspraken wordt uw beugel aangepast om uw tanden geleidelijk in de gewenste positie te brengen. De duur van de behandeling varieert voor elke cliënt. Zodra de behandeling is voltooid, zijn uw tanden optimaal uitgelijnd en is uw glimlach verbeterd.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Palatal Expander

Een palatinale expander is een orthodontisch apparaat dat wordt gebruikt om geleidelijk de breedte van…

Lees verder

Uitneembare retainer

Tijdens het laatste stadium van de orthodontische behandeling, zal uw tandarts u waarschijnlijk aanbevelen om…

Lees verder

Vaste retentiebeugel

Tijdens het laatste stadium van de orthodontische behandeling zal uw tandarts u waarschijnlijk het gebruik…

Lees verder