Overkappingsprothese – reline

Voor bestaande kunstgebit dragers die op zoek zijn naar verbeterde stabiliteit en functie tijdens het eten en spreken, is converteren naar een locator behouden overprothese met tandheelkundige implantaten een uitstekende behandelingsoptie. Het omzetten naar dit type prothese is een handige en kosteneffectieve manier om de stabiliteit te verkrijgen die wordt geboden door tandheelkundige implantaten in combinatie met het gemak van een verwijderbare prothese. Het vereist meerdere afspraken voor uw arts om de tandheelkundige implantaten te plaatsen en de conversie van uw bestaande prothese te voltooien.

Het omzetten van uw kunstgebit omvat de toevoeging van knopachtige hulpstukken, locators genoemd, die vervolgens klikken op gespecialiseerde locatorabutments die zijn bevestigd aan tandheelkundige implantaten die in de ondersteunende botstructuur zijn geplaatst.

Het gebruik van implantaten biedt niet alleen een solide basis voor de tanden van het kunstgebit, wat zorgt voor optimaal eten en spreken, maar helpt ook om het onderliggende bot te behouden dat na verloop van tijd kan krimpen zonder een tandwortelstructuur om het te ondersteunen.

De eerste stap in dit proces is het maken van een afdruk van het edentaat gebied, evenals een reeks diagnostische beelden om de plaatsing van uw tandheelkundige implantaten te plannen.

Vervolgens wordt het gebied voorbereid en worden uw tandheelkundige implantaten geplaatst. Speciale genezingsdoppen worden over uw implantaten geplaatst terwijl u geneest. Bij daaropvolgende bezoeken zal uw arts het genezingsproces volgen en u laten weten wanneer het gebied klaar is voor de volgende behandelingsfase. U kunt tijdens deze periode uw bestaande gebit blijven dragen.

Nadat uw implantaten volledig zijn genezen, plaatst uw arts de steunpunten en hulpstukken van de locator erop. Er wordt ruimte gemaakt in uw bestaande kunstgebit en gevuld met hars. Vervolgens wordt het kunstgebit op de locators geplaatst om de bevestigingsdelen op te pakken.

Uw arts gebruikt vervolgens een speciaal uithardend licht om de hars uit te harden, waardoor de locatorbevestigingen aan uw prothese worden bevestigd. Zodra dit is gebeurd, verwijdert uw arts het gebit en maakt het de laatste aanpassingen.

Wanneer het proces is voltooid, is uw kunstgebit verbeterd met de stabiliteit en functie door de toevoeging van locatoraanhechtingen en tandheelkundige implantaten.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Overkappingsprothese

Voor patiënten die vervanging van alle tanden in de boven- en / of onderkaak nodig…

Lees verder

Verzorging van een hybride prothese

Het goed verzorgen van uw gebit is belangrijk voor het behoud van een goede mondgezondheid…

Lees verder

Vaste hybride prothese

Voor patiënten die vervanging van alle tanden in de boven- en / of onderboog van…

Lees verder