Overkappingsprothese

Voor patiënten die vervanging van alle tanden in de boven- en / of onderkaak nodig hebben, is een locator-retentieve overkappingsprothese met tandheelkundige implantaten een uitstekende behandelingsoptie.

Een overkappingsprothese verbetert uw uiterlijk door uw ontbrekende tanden en kiezen te vervangen en biedt een verbeterde algehele functie voor eten en spreken, waarbij de stabiliteit van tandheelkundige implantaten wordt gecombineerd met het gemak van een uitneembare prothese. Het vereist meerdere afspraken met uw arts om de tandheelkundige implantaten te plaatsen en uw overkappingsprothese te ontwerpen.

Een overkappingsprothese is een verwijderbare prothese geplaatst in de mond met vervangende tanden, gemonteerd in een basis gemaakt van roze hars om een exacte pasvorm over uw bestaande tandvlees te creëren.

Het klikt veilig op zijn plaats met behulp van knopachtige fittingen die locators worden genoemd. Deze locators worden op hun plaats bevestigd met behulp van tandheelkundige implantaten die in het ondersteunende bot worden geplaatst.

Het gebruik van implantaten biedt niet alleen een solide basis voor het kunstgebit, wat zorgt voor optimaal eten en spreken, maar helpt ook om het onderliggende bot te behouden dat in de loop van de tijd kan krimpen zonder een tandwortelstructuur om het vast te houden.

De eerste stap in dit proces is om een afdruk te krijgen van het gebied en een tijdelijke prothese voor u te ontwerpen. Wanneer de tijdelijke prothese is voltooid, worden diagnostische beelden van het gebied gemaakt om de plaatsing van uw tandheelkundige implantaten te plannen.

Vervolgens wordt het gebied voorbereid en worden uw tandheelkundige implantaten geplaatst. Speciale ‘healingcaps’ worden over uw implantaten geplaatst terwijl u geneest. Bij daaropvolgende bezoeken zal uw arts het genezingsproces volgen en u laten weten wanneer het gebied klaar is voor de volgende behandelingsfase. U kunt tijdens deze periode uw tijdelijke gebit blijven dragen.

Als uw implantaten volledig zijn genezen, zal uw arts nieuwe afdrukken maken met de bevestigers van de locator. Deze afdrukken worden vervolgens naar een laboratorium gestuurd om het proces van het maken van uw definitieve overkappingsprothese te starten. Tijdens vervolgafspraken zal uw arts controleren of de uiteindelijke prothese en locator-hulpstukken goed passen en bijten. Het kan meerdere incrementele try-in fittingen vereisen om het beste eindresultaat voor u te verzekeren. Nadat alle aanpassingen zijn gemaakt, wordt de laatste overkappingsvorm op de bevestigingspunten van de locator geplaatst.

Wanneer het proces is voltooid, beschikt u over een afneembare restauratie die speciaal is ontworpen om uw natuurlijke tanden te vervangen op een manier die uw uiterlijk aanzienlijk verbetert. Dit geeft een optimaal resultaat bij het eten of spreken.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Overkappingsprothese – reline

Voor bestaande kunstgebit dragers die op zoek zijn naar verbeterde stabiliteit en functie tijdens het…

Lees verder

Verzorging van een hybride prothese

Het goed verzorgen van uw gebit is belangrijk voor het behoud van een goede mondgezondheid…

Lees verder

Vaste hybride prothese

Voor patiënten die vervanging van alle tanden in de boven- en / of onderboog van…

Lees verder