Front-hoektandgeleiding

Voor sommige patiënten die symptomen van een slecht werkend kauwsysteem hebben, kan uw tandarts een front-hoektandgeleiding aanbevelen om een meer ideaal contact tussen uw boven- en ondertanden te creëren. Dit proces kan meerdere afspraken vereisen om te voltooien.

Na een grondige evaluatie van uw kauwsysteem, zal uw arts indrukken van uw boven- en ondertanden maken.
Deze afdrukken worden gebruikt om een reeks modellen van uw mond te maken die uw arts gebruikt om de manier te analyseren waarop uw tanden in contact komen en om de meest effectieve manier te bepalen om deze aan te passen.
Vervolgens maakt uw tandarts strategisch kleine aanpassingen, waarbij hij de cuspen of knobbels van uw tanden opnieuw contouren geeft, of een kleine aanpassing maakt, zodat ze beter bij elkaar passen als u bijt. Uw tandarts kan ook sommige delen van uw voortanden gladmaken om betere bewegingen mogelijk te maken.
Naarmate uw kauwsysteem zich aanpast aan de verbeterde functie, kunnen nabehandelingen noodzakelijk zijn voor uw arts om de contacten van uw tanden te evalueren en indien nodig aanvullende wijzigingen aan te brengen. Mogelijk ervaart u enige veranderingen in de manier waarop uw spieren en tanden zich tijdens deze beginperiode voelen.
Eenmaal voltooid, is het eindresultaat een betere uitlijning van je tanden, spieren en gewrichten die allemaal uniformer samenwerken, waardoor uw functie optimaal is.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Bruxisme (knarsen en klemmen)

Bruxisme is een aandoening waarbij een cliënt zijn tanden maalt, knarst en / of klemt….

Lees verder

Tanderosie

Erosie van de tanden is een aandoening waarbij de tandstructuur verloren gaat door corrosie, chemische…

Lees verder

Non-carieuze cervicale laesies

Non-carieuze cervicale laesies beschrijven een aandoening waarbij de tandstructuur verloren gaat onder het tandvlees als…

Lees verder