Voeding & Mondgezondheid

Voeding en mondgezondheid Amsterdam

Voeding is de brand- en bouwstof voor je lichaam en beïnvloedt de mondgezondheid. Het is belangrijk om te kiezen voor de juiste producten, maar ook hoe vaak en wanneer er gegeten wordt. Veel producten die dagelijks gegeten worden bevatten suikers en zuren. Suikers in de voeding kunnen cariës veroorzaken, zuren veroorzaken erosie. 

Omdat het melkgebit kwetsbaar is, is goede voeding belangrijk bij jonge kinderen en wordt bij een intake bij ons op de praktijk standaard voeding en lifestyle meegenomen als aanvulling op de gebitsreiniging en poetsinstructies. 

Een persoonlijk voedingsadvies zal de algemene- en mondgezondheid ten goede komen en klachten voorkomen of genezen. De voeding en lifestyle specialist zal zich niet hiertoe beperken, maar op inspirerende wijze een gedragsverandering tot stand brengen waardoor de cliënt in de toekomst zelf de juiste keuzes kan maken en klachten verholpen of voorkomen kunnen worden.

Wanneer een afspraak? 

  • Erosieve gebitsslijtage
  • Cariës 
  • Mondhygiëne / Parodontologie
  • Slaapapneu / MRA

Kids preventie school 

Het melkgebit is kwetsbaar en een goed eetpatroon is vooral bij jonge kinderen belangrijk. Wij geloven dat voorkomen de toekomst is, wat betekent dat wij een sterke focus hebben op preventie. De kids preventie school is opgericht om spelenderwijs op een vroege leeftijd kennis over te brengen over een gezonde lifestyle. Het is een laagdrempelig programma waarin er aandacht en tijd voor iedereen wordt gemaakt om een zo goed mogelijke basis op het gebied van Voeding en Mondgezondheid te ontwikkelen. Het programma bestaat uit eerdere onderdelen, zoals gebitsreiniging en poetsinstructies door de preventieassistent. Bij onze voeding & mondgezondheidsexpert wordt dieper ingegaan op o.a. het aantal voedingsmomenten, het lezen van etiketten en gezinsrituelen.

Doe de test

Mijn kind:
0 Heeft kiespijn of gaatjes
0 Heeft pijn met eten en/of kauwen
0 Heeft moeite met nieuwe producten
0 Is snel overprikkeld
0 Heeft een allergie
0 Eet (denk ik) gezond, ik wil graag weten of ik het goed doe

Heeft u één of meerdere vakjes ingevuld? Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Meet the team

Sosha van Gelder – Voeding en mondgezondheid

Ik werk als diëtist samen met Lassus Tandartsen en draag zo mijn steentje bij om de volgende generatie gezonder te laten opgroeien. Het is zo dat mondgezondheid en voeding met elkaar verbonden zijn. Denk daarbij ook aan gaatjes op jonge leeftijd. Ik help graag om zowel de kinderen zelf alsmede de ouders hierin te begeleiden.

Overgewicht bij jonge kinderen en obesitas komt steeds meer voor, ook hier kan ik op veel manieren iets betekenen voor uw kinderen.

Afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik mij toegespitst op kinderen. Hierbij heb ik de post HBO opleiding Kindervoeding en Kinderdiëtetiek gevolgd om niet alleen de ouders maar juist kinderen goed te helpen. Ik kijk er naar uit om jullie en jullie kinderen zo goed mogelijk te helpen bij het optimaliseren van het eetpatroon van u of uw kinderen. En wist u dat de kosten volledig vergoed worden door de basisverzekering?