Facings

Facings Amsterdam

U wilt mooie witte tanden? Of wilt u verlost worden van een of meerdere spleetjes tussen uw tanden? Of wilt u een of meerdere afgebroken tanden laten repareren? Met behulp van facings kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien.

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Facings in Amsterdam laten plaatsen bij Lassus Tandartsen?

 • Facings van hoge kwaliteit en duurzaamheid
 • Composiet facings binnen 1 afspraak (na 1e consult)
 • De behandeling zal pijnloos verlopen
 • U bepaalt in samenspraak met de specialist de gewenste kleur en vorm van de facings
 • Ruime openingstijden


In onze moderne tandartspraktijken aan de Keizersgracht, Lassusstraat en Stadionplein in Amsterdam kunt u terecht voor een afspraak met een specialist.

Verschil tussen composiet en porselein facings

Er bestaan 2 type facings: composiet en porselein. Bij beide is het principe hetzelfde; schildjes die over de tanden heen geplaatst worden. Er zit echter een groot verschil in het soort materiaal waaruit de facing bestaat en de kenmerken die horen bij het soort materiaal. Hieronder vindt u een overzicht van kenmerken van beide type facings.

Porseleinen facings

Voordelen

 • Facings van porselein verkleuren niet
 • De specialist kan werken met verschillende kleurschakeringen
 • Lange levensduur
 • Weinig onderhoud


Nadelen

 • Facings van porselein zijn duurder dan facings van composiet
 • Meerdere behandelingen nodig


Composiet facings

Voordelen

 • Relatief goedkoop in vergelijking met facings van porselein
 • In 1 behandeling geplaatst


Nadelen

 • Verkleuren sneller
 • Minder lange levensduur dan porseleinen facings

De behandeling: facings laten plaatsen

Er zit verschil in de behandeling voor het plaatsen van porseleinen facings en composiet facings. Na het eerste consult, kunnen composiet facings al in één afspraak geplaatst worden, terwijl u bij porseleinen facings 2 afspraken nodig heeft.

Behandeling porseleinen facings

Porseleinen facings worden in 2 behandelingen geplaatst. Bij de eerste afspraak met ons wordt er een afdruk van uw gebit gemaakt en bepaalt u samen met de tandarts de kleur en vorm van uw facings. Aan de hand van de afdruk wordt er vervolgens in ons laboratorium door de tandtechnicus porseleinen facings gemaakt.

Bij de tweede afspraak worden de tanden eerst voorbehandeld en van een hechtlaag voorzien. Vervolgens worden de facings geplaatst door de tandarts. Na de behandeling kunt u direct genieten van uw stralende tanden.

Behandeling composiet facings

Een facing van composiet kan door onze specialisten binnen één dag worden aangebracht. Samen met de specialist kiest u eerst de kleur van de composiet facings. Vervolgens wordt uw tand behandeld met een etsend materiaal en hechtmateriaal om vervolgens het composiet aan te brengen. De facings worden daarna uitgehard met een speciale lamp. Als laatste stap worden de composiet facings geslepen in de gewenste vorm. Na de behandeling kunt u gelijk genieten van uw nieuwe stralende gebit.

Nazorg en onderhoud van de facings

De eerste dagen na de behandeling zult u moeten wennen aan de facings, ondanks dat deze hetzelfde aanvoelen als uw natuurlijke tanden. Dit is zeker het geval als de vorm van uw tanden erg is veranderd, zo kunnen bepaalde klanken vervormen en kan praten hierdoor tijdelijk iets vermoeilijken.

Facings hebben geen speciaal onderhoud nodig in vergelijking met natuurlijke tanden. Wij raden u wel aan om net zoals bij natuurlijke tanden tweemaal per dag uw tanden te poetsen. Gebruik ook tandfloss, ragers of stokers om uw tanden schoon te houden.

Facing kosten

De prijs van facings is afhankelijk van het materiaal waarvan de facing gemaakt is. U kunt namelijk kiezen tussen facings van porselein en composiet. Verder speelt het aantal facings dat geplaatst wordt en op welke wijze de tandarts de behandeling uitvoert een rol in de kosten van een facing behandeling.

Om u toch een beeld te geven van de prijs vindt u hieronder een indicatie:

BehandelingTarief
Facing composiet€ 150-160 per tand/kies
Facing porselein€ 700-900 per tand/kies

Review

“Ik heb onlangs facings laten plaatsen bij Lassus Tandartsen. Het is schitterend geworden. Door een goede uitleg en professionele aanpak voelde alles erg vertrouwd. Top!”

Veel gestelde vragen over facings

Hoe lang gaan facings mee?

Facings gaan gemiddeld vijf tot tien jaar mee. De facings zullen eerder verkleuren wanneer u veel koffie of thee drinkt of veel rookt. Daarnaast slijten ze sneller als u op uw nagels bijt of tandenknarst. Beschadigde facings kunnen we altijd repareren of vervangen zonder de tand te beschadigen.

Worden facings vergoed door de verzekering – wat zijn de kosten van facings?

Facings worden niet standaard vergoed door de verzekering. Als volwassene moet u eigenlijk altijd aanvullend verzekerd zijn. Niet elke verzekering biedt een volledige vergoeding voor facings. Controleer dus altijd goed uw polis of raadpleeg uw verzekeraar.

Wanneer zijn facings niet mogelijk?

Voordat we facings plaatsen, moeten we de tanden soms bijslijpen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor de facing. Wanneer uw tanden of kiezen beschadigd zijn of grote vullingen hebben, is er niet voldoende over van uw eigen tand of kies om een facing te plaatsen. In dat geval bieden kronen een oplossing.