Verstandskies verwijderen

Verstandskies verwijderen Amsterdam

Bij ons wordt u op een vakkundige, veilige en snelle manier geholpen. Een doorverwijzing naar het ziekenhuis met een lange wachttijd is niet meer nodig! Met onze zeer ruime openingstijden kunt u snel bij ons terecht. Met spoed wordt u zelfs binnen één dag geholpen.

  • Verwijzing naar het ziekenhuis is niet meer nodig
  • Geen lange wachttijden, u kunt snel bij ons terecht
  • Vakkundig, veilig en snel in een fijne, huiselijke omgeving

Alle chirurgische behandelingen


U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen op het gebied van chirurgie;

  • Verstandskies verwijderen
  • Verwijderen van andere tanden of kiezen
  • Verwijderen van wortelresten
  • Totaalextracties
  • Apexresecties

Onze specialisten

Binnen Lassus Tandartsen zijn 2 tandartsen met de specialisatie chirurgie werkzaam: 

William papa – Tandarts met specialisatie chirurgie

Werkzame dagen: zaterdag
BIG: 5904396002

William Papa is dental-alveolar chirurg en werkzaam op onze locatie aan het Stadionplein. Naast zijn werkzaamheden bij Lassus werkt hij ook bij een poli voor kaakchirurgie. Hij is een tandarts met veel ervaring met chirurgische verwijderingen van o.a. moeilijk liggende verstandskiezen, het verwijderen van wortelresten en totaalextracties. 

Meshkan Moghimi – Tandarts met specialisatie chirurgie

BIG: 79914965602

Meshkan werkt bij de Lassusstraat op maandag en om de week ook op dinsdag. U kunt bij haar terecht voor chirurgische ingrepen zoals het verwijderen van gebitselementen en apexresecties. Maar ook voor diagnostiek van afwijkingen in het hoofd hals gebied, zoals plekjes in de mond en/of trauma.

Wortelrest verwijderen

Soms komt het voor dat er een stuk van de wortel van uw tand achterblijft. Dit kan gebeuren wanneer een tand afbreekt als deze in slechte conditie is door bijvoorbeeld een gaatje (caries). Ook kan er een wortelrest blijven zitten na het trekken van een tand of kies. De specialist kan wortelresten verwijderen door een klein sneetje in uw tandvlees te maken onder plaatselijke verdoving. Het weghalen van een wortelrest duurt 10-15 minuten, waarna de wond wordt gehecht. 

Kosten verstandskies verwijderen Amsterdam

De kosten van het trekken van een verstandskies worden jaarlijks bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit. De tarieven staan vast, maar het komt ook voor dat het een zogeheten ‘complexe extractie’ betreft, waardoor het tarief per behandeling afwijkt.

CodeBehandelingPrijs
H11Trekken tand of kies€ 52,80
H16Trekken volgende tand of kies, in dezelfde zitting en hetzelfde kwadrant€ 39,42
H21Kosten hechtmateriaal€ 7,36
H26Hechten weke delen€ 77,44
H35Moeizaam trekken tand of kies, met mucoperiostale opklap€ 84,48
H90Voorbereiden praktijkruimte ten behoeve van chirurgische verrichtingen vallend onder onderdeel B€ 70,40

Apexresectie

Een apexresectie wordt ook wel wortelpuntoperatie genoemd. De belangrijkste reden voor een wortelpuntoperatie is een ontsteking in het bot aan de wortelpunt van een tand of kies. Vaak ontstaat dit doordat bacteriën die in de mond leven via een gaatje in de tand of kies bij wortelkanaal komen. Wanneer je al eerder een wortelkanaalbehandeling hebt gehad en er een nieuwe ontsteking ontstaat, kan het zijn dat een herbehandeling (her-endo) niet meer mogelijk is of gewenst. Dan kan een wortelpuntoperatie worden uitgevoerd. 

Nazorg

Na afloop van de behandeling krijgt u een brief mee met instructies wat u kunt verwachten. Wanneer uw wond is gehecht is met niet-oplosbaar hechtdraad komt u ongeveer 10 dagen na uw behandeling bij ons terug voor het verwijderen van de hechtingen. De specialist checkt tijdens deze afspraak ook of uw wond goed geneest. 

FAQ verstandskies trekken

Hoe lang duurt het om een verstandskies te trekken?

Een verstandskies trekken gaat over het algemeen vele malen sneller dan wordt verwacht. De verdoving heeft een aantal minuten nodig om goed in te werken. De tandarts of chirurg controleert na ongeveer tien minuten of dit het geval is. Het laten trekken van de kies kan binnen vijf minuten gedaan zijn, tenzij het een moeilijke positie betreft, zoals een kies die niet volledig is doorgekomen.

Hoelang nadat mijn verstandskies is getrokken kan ik weer eten?

In principe is dit na 1 à 2 uur weer mogelijk, maar we adviseren u om te wachten totdat de verdoving volledig is uitgewerkt. Dit doen we omdat u anders gemakkelijk per ongeluk op uw tong of wangen bijt.  U dient ook rekening te houden met het nuttigen van warme dranken of eten.

Wat mag ik eten nadat mijn verstandskies is getrokken?

U mag alles consumeren. Alleen het drinken van alcohol en roken raden we af, omdat dit de genezing van de wond vertraagt.