Implantaat ondersteunende brug (CAD/CAM)

Een implantaat ondersteunde brug kan worden gebruikt om meerdere ontbrekende tanden te vervangen en de esthetiek en functie van uw mond te herstellen. Het is een enkele restauratie waarbij tandheelkundige implantaten naast de ruimte worden gebruikt voor ondersteuning. Het vereist meestal meerdere afspraken om dit proces te voltooien. Het gebruik van tandheelkundige implantaten om uw brug te ondersteunen, biedt een stabiele permanente oplossing om de ontbrekende tanden te vervangen door hun wortelstructuur na te bootsen. Hiermee kunt u ook meerdere ontbrekende tanden vervangen wanneer het niet haalbaar is om meerdere implantaten te plaatsen die individuele restauraties mogelijk maken.

Het proces begint met uw arts die een geavanceerde scanner gebruikt om uw mond in 3D af te beelden, die zal worden gebruikt om uw implantaatplaatsing te plannen en een tijdelijke brug voor u te ontwerpen. Vervolgens wordt het gebied voorbereid voor het plaatsen van de tandheelkundige implantaten.

De implantaten worden vervolgens in het bot geplaatst, samen met speciale helende doppen. Een tijdelijke restauratie kan over het gebied worden geplaatst terwijl u heelt. Uw arts zal samen met u de beste opties voor uw situatie bekijken.

Bij daaropvolgende bezoeken zal uw arts het genezingsproces volgen en u laten weten wanneer het gebied gereed is om verder te gaan. Eenmaal genezen, worden de genezende doppen verwijderd en worden scanabutments in de implantaten geplaatst. Vervolgens wordt nog een scan van het genezen gebied uitgevoerd om de abutments voor uw brug te ontwerpen, die als basis dienen om het te ondersteunen.

Zodra uw abutments klaar zijn, worden ze in de implantaten geplaatst en wordt er opnieuw gescand om uw definitieve brug te ontwerpen. Wanneer de brug klaar is, zal uw arts laatste aanpassingen doen en deze op zijn plaats bevestigen. Met de plaatsing van uw volledige brug, worden uw tanden hersteld in een optimale vorm en functioneren zij op een manier die de omliggende tanden en het omliggende weefsel blijft stabiliseren, beschermen en behouden.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Inlay (impressie)

Bij het repareren van een holte kan een ‘inlay’ uw tand op een duurzamere manier…

Lees verder

Inlay (CAD/CAM)

Bij het repareren van een holte kan een inlegsel uw tand op een duurzamere manier…

Lees verder