Doorzichtige beugel

Wanneer iemand zijn glimlach wil verbeteren met rechtere tanden en een beter uitgelijnde beet, kunnen onzichtbare beugels (aligners) een uitstekende behandelingsoptie zijn. Ze kunnen de juiste uitlijning bereiken en tegelijkertijd minimaal zichtbaar zijn tijdens het dragen. De Clear aligner-technologie biedt behandeling via een reeks aangepaste, doorzichtige plastic hoesjes (aligners) die over de tanden worden gedragen.

Om het proces te starten, neemt uw arts een afdruk of vorm van uw tanden en stuurt deze naar een laboratorium voor fabricage. Het tandtechnisch laboratorium genereert vervolgens een set progressieve trays die uw tanden langzaam in de juiste positie in de tijd zetten.

Elke 2 weken wisselt u van aligner totdat de gewenste uitlijning is bereikt. Zodra de behandeling is voltooid, worden uw tanden beter uitgelijnd en uw glimlach verbeterd. Het is echter belangrijk op te merken dat sommige afstemmingsproblemen niet met deze technologie kunnen worden gecorrigeerd; u moet uw tandarts of orthodontist raadplegen om ervoor te zorgen dat deze behandeling geschikt is voor uw situatie.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Implantaat ondersteunende brug (CAD/CAM)

Een implantaat ondersteunde brug kan worden gebruikt om meerdere ontbrekende tanden te vervangen en de…

Lees verder

Inlay (CAD/CAM)

Bij het repareren van een holte kan een inlegsel uw tand op een duurzamere manier…

Lees verder

Occlusale spalk voor gebitsslijtage

Voor cliënten die last hebben van gebitsslijtage door ’s nachts knarsen of klemmen van de…

Lees verder