Palatal Expander

Een palatinale expander is een orthodontisch apparaat dat wordt gebruikt om geleidelijk de breedte van de bovenkaak van een cliënt te vergroten om een nauw gehemelte te corrigeren. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met traditionele beugels om problemen met de uitlijning van de tanden aan te pakken.
Een smal gehemelte kan leiden tot een aantal meer complexe problemen als het niet wordt aangepakt, waaronder spraakproblemen, obstructie van de luchtwegen en het verdringen van tanden.

Het apparaat is gemaakt van een metaallegering en wordt meestal op uw bovenste kiezen geplaatst. Uw tandarts zal dit apparaat op maat aanpassen aan de vorm van uw tanden en mond. Het werkt door voorzichtig druk uit te oefenen op het bot van de bovenkaak en de binnenranden van de achtertanden, waardoor het gebied geleidelijk breder wordt en de tanden in een meer gewenste positie komen om te werken met de onderkaak en tanden. Een gehemelteverbreding kan ook bij kinderen worden gebruikt als onderdeel van een preventief plan om plaats te maken voor volwassen tanden om door te komen, waardoor de hoeveelheid noodzakelijk tandheelkundig werk in de toekomst wordt verminderd.
Het apparaat heeft een schroef die thuis kan worden aangepast om een meer consistente druk tijdens het expansieproces mogelijk te maken. Uw tandarts zal u laten weten hoe vaak het moet worden aangepast en hoe lang u het apparaat moet dragen. Zodra de behandeling met de palatinale expander is voltooid, kan uw tandarts doorgaan met het gebruik van traditionele beugels om uw individuele tanden aan te passen, waarbij uw gebit wordt afgestemd om een verbeterde functie en uiterlijk te bieden.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Doorzichtige beugel

Wanneer iemand zijn glimlach wil verbeteren met rechtere tanden en een beter uitgelijnde beet, kunnen…

Lees verder

Implantaat ondersteunende brug (CAD/CAM)

Een implantaat ondersteunde brug kan worden gebruikt om meerdere ontbrekende tanden te vervangen en de…

Lees verder

Inlay (CAD/CAM)

Bij het repareren van een holte kan een inlegsel uw tand op een duurzamere manier…

Lees verder