Tandheelkundige tumor

Een dentale tumor is een weefselmassa die meestal ontstaat onder zacht weefsel in de kaak en die ofwel goedaardig of kwaadaardig van aard kan zijn. Deze gezwellen moeten zeer serieus worden genomen en u dient uw tandarts te raadplegen bij de eerste detectie van één. Een dentale tumor kan worden gedetecteerd door visueel onderzoek, onderzoek van zacht weefsel of opgemerkt in röntgenfoto’s van de tandarts en klinisch worden gediagnosticeerd vanwege de effecten van zijn groei.

Goedaardige tumoren worden doorgaans trager in omvang – ze plaatsen druk op de omliggende structuren van de mond maar verspreiden zich zelden naar andere delen van het lichaam. Kwaadaardige tumoren veroorzaken meer pijn en verspreiden zich naar andere delen van het lichaam als gevolg van abnormale en versnelde celgroei.

Veel voorkomende symptomen veroorzaakt door deze tumoren zijn kaakpijn, knobbels op de kaak, zwelling aan de binnenkant of buiten de mond en gezicht, en onverklaarde tandmobiliteit. Ze kunnen ook de kaak verzwakken wanneer ze beginnen met het resorberen en vervangen van botweefsel. Tandheelkundige tumoren kunnen schadelijk zijn voor zowel uw mondgezondheid als de algehele gezondheid. Het is daarom van cruciaal belang om met uw arts samen te werken om dit zo snel mogelijk te behandelen om het risico op schade te minimaliseren.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Trauma- Horizontale wortelbreuk

Een wortelbreuk wordt gedefinieerd door een tand die onder de tandvleesrand en over de wortel…

Lees verder

Tandheelkundige cyste

Een tandheelkundige cyste is een gesloten zak die kan bestaan uit lucht, zacht weefsel of…

Lees verder

Endodontisch abces

Een abces is een zakje met pus die zich vormt aan de wortel van de…

Lees verder