Gezonde occlusie

Occlusie is de term die wordt gebruikt bij het bespreken van uw beet en hoe uw tanden bij elkaar komen en zijwaarts in uw mond bewegen. Een gezonde afsluiting of een gezonde beet kan worden beïnvloed door verschillende factoren die uw tandarts tijdens uw periodieke controle zal beoordelen.
De beet komt tot stand door vele variabelen, zoals de vorm en uitlijning van de tanden, de kaakstructuur en de locatie, en de functie van de spieren die allemaal in harmonie samenwerken.

Uw kiezen moeten net als stukjes bij een puzzel passen en allemaal gelijkmatig en tegelijkertijd aanraken. De kiezen moeten iets harder elkaar aanraken dan de voortanden. Uw bovenste voortanden moeten naar beneden komen, zodat de onderste voortanden comfortabel achter hen zitten met zo min mogelijk contact. Net als de voortanden liggen uw bovenmolaren iets buiten uw lagere, zodat de knobbels op de ondertanden contact maken binnen de nok van de boventanden. Als een aspect van dit complexe systeem niet goed samenkomt, kan dit resulteren in tandpijn, spierpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn en problemen met standaard kauw- en spreekfuncties. Uw tandarts is de beste hulpbron om u te helpen de unieke kenmerken van uw bijtuitlijning te begrijpen en hoe deze mogelijk kan worden verbeterd.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Front-hoektandgeleiding

Voor sommige patiënten die symptomen van een slecht werkend kauwsysteem hebben, kan uw tandarts een…

Lees verder

Centrale relatie

Een gezond kauwsysteem wordt bepaald door meerdere factoren die uw arts tijdens uw periodieke controle…

Lees verder

Malocclusie (klasse I)

Occlusie is een term die tandartsen gebruiken om te beschrijven hoe tanden bij elkaar komen….

Lees verder