Flap operatie

Wanneer parodontitis heeft geleid tot botverlies, kan het diepe, ongelijke pockets rond de tanden vormen. Uw arts kan een procedure genaamd Osseous Surgery aanbevelen om de diepte van deze pockets te verminderen en het gebied weer gezond te maken.

Deze diepe pockets zorgen ervoor dat schadelijke bacteriën zich ophopen en deze kunnen niet worden bereikt door normale reiniging, waardoor het tandvlees niet vanzelf kan genezen. Om deze pockets te verkleinen, zal uw mondhygienist eerst het gebied blootstellen en een handscaler gebruiken om de verharde afzettingen, de zogenaamde calculus, die de tanden en het worteloppervlak omgeven, te verwijderen. Het bot rond de tand is opnieuw gevormd en gladgemaakt om een gunstige architectuur te creëren. Vervolgens wordt het gebied gehecht en mag het genezen. Eenmaal voltooid, worden de pockets rond uw tanden verkleind, waardoor een omgeving ontstaat waarin je mond een betere kans heeft om te herstellen van de schade veroorzaakt door parodontitis.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Gebitsreiniging

Zonder reguliere gebitsreiniging, ontwikkelen schadelijke bacteriën en tandsteen, zich boven en onder je tandvlees, waardoor…

Lees verder

Tandvleesonderzoek en pocket diepte

Vaak kunnen tandvleesaandoeningen voorkomen worden bij een persoon met weinig tot geen duidelijke symptomen. Tandvlees…

Lees verder

Parodontitis

Parodontitis is een ernstige tandvleesontsteking die schade aan het tandvlees en het bot veroorzaakt die…

Lees verder