Periodieke controle

Voorkom gaatjes, tandvleesproblemen en verdere klachten aan het gebit door uw gebit periodiek te laten controleren. We raden u aan om minimaal twee keer per jaar langs te komen voor een periodieke controle bij Lassus Tandartsen Oisterwijk. Tijdens de controle besteden we extra aandacht aan de verzorging van uw gebit, aangezien een goede mondhygiëne veel gebitsproblemen voorkomt.  Maak direct een afspraak bij onze tandartspraktijk in Oisterwijk:

  • Professionele controle en reiniging ter preventie van gebitsproblemen
  • Alle tandheelkundige specialisaties onder één dak
  • Ook 1 keer per maand op de zaterdag open
  • Ruimte voor nieuwe cliënten en geen wachttijden

Ga direct naar:

“De periodieke controle bij Lassus Tandartsen Oisterwijk is mij erg goed bevallen. Ze nemen uitgebreid de tijd voor het controleren en reinigen van je gebit en daarnaast krijg je ook nog eens goed advies over wat je zelf het beste kunt doen. Ik kom hier zeker weer terug over een half jaar!”

Waarom een periodieke controle bij Lassus Tandartsen Oisterwijk?

Bij Lassus Tandartsen Oisterwijk hechten we veel waarde aan een goede mondhygiëne. Met een goede mondhygiëne voorkomt u veel tandheelkundige problemen. Om deze reden bestaat een periodieke controle in onze tandartspraktijk uit zowel een gebitscontrole door de tandarts als een professionele reiniging door de mondhygiënist of preventieassistent. De afspraak duurt in totaal ongeveer 40 minuten.

Tandarts

Tijdens de periodieke controle onderzoekt de tandarts uw tandvlees en gebit om eventuele tandheelkundige problemen tijdig te signaleren en te verhelpen. U voorkomt tandheelkundige problemen door uw gebit twee keer per jaar te laten controleren. Zo controleert de tandarts onder andere de conditie van uw tandvlees en op gaatjes. Indien de tandarts gebitsproblemen signaleert, dan worden deze tijdens een vervolgafspraak snel en eenvoudig behandeld. Afhankelijk van de ernst van de gebitsproblemen bepaalt de tandarts of hij of zij de behandeling zelf uitvoert of dat u behandeld moet worden door een tandheelkundige specialist binnen onze praktijk. Tandheelkundige problemen als gaatjes, een wortelkanaalbehandeling of een esthetische behandeling als facings voert de tandarts of specialist bijvoorbeeld zelfstandig uit tijdens een vervolgafspraak. Daarnaast maken we om de twee jaar nieuwe röntgenfoto’s, omdat we met het blote oog niet alles kunnen zien.

Gebitsreiniging

Om problemen aan uw tandvlees en gebit te voorkomen, worden uw tanden en kiezen uitgebreid gereinigd. Zo wordt er tandsteen, tandplak en aanslag verwijderd en worden de kiezen gepolijst. Naast deze werkzaamheden krijgt u ook advies over dagelijkse mondhygiëne en voorlichting over hoe u gebitsproblemen kunt voorkomen.

Tarieven periodieke controle 2024

De tarieven voor uw periodieke controle worden jaarlijks bepaald door de Nederlands Zorgautoriteit (NZa). De kosten voor een periodieke controle kunnen per persoon verschillen. Als u aanvullende behandelingen nodig heeft, dan vallen de kosten voor de periodieke controle hoger uit. Hieronder ziet u een overzicht van de meest voorkomende kosten bij periodieke controles.

CodeBehandelingTarief
C002Consult voor een periodieke controle€ 26,75
C003Consult, niet zijnde periodieke controle€ 26,75
M01Preventieve voorlichting en/of instructie, per vijf minuten€ 15,78
M02Consult voor evaluatie van preventie, per vijf minuten€ 15,78
M03Gebitsreiniging, per vijf minuten€ 15,78
M40Fluoridebehandeling€ 17,60

Vergoeding voor periodieke controle door de zorgverzekeraar

Periodieke controles worden voor kinderen tot 18 jaar vergoed via de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Als u 18 jaar of ouder bent, dan heeft u een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de periodieke controle. Neem contact op met uw zorgverzekeraar en vraag naar de voorwaarden en de hoogte van de vergoeding.

Veelgestelde vragen over periodieke controle

Hoe vaak per jaar moet ik langskomen voor een periodieke controle?

We raden het aan om twee keer per jaar uw gebit periodiek te laten controleren. Als we tijdens de controle tandheelkundige problemen tegenkomen, dan kunnen we hier snel op inspelen. Bij maar één periodieke controle per jaar loopt u het risico dat tandheelkundige problemen in de tussentijd verergeren en pas later worden geconstateerd. De mondhygiënist kan op basis van de conditie van uw gebit het advies geven om vaker op controle langs te komen in de praktijk.

Waarom worden er vaak röntgenfoto’s van mijn gebit gemaakt?

Met het blote oog is helaas niet alles te zien. Daarom maken we regelmatig röntgenfoto’s om verborgen gaatjes, botafbreuk of een ontsteking in de kaak tijdig te signaleren. Zo zijn we in staat om in een vroeg stadium al iets te doen aan de gebitsproblemen, voordat het verergert en te laat is.

Waarom duren periodieke controles 40 minuten bij jullie?

We vinden een goede mondhygiëne erg belangrijk: preventie is beter dan genezen. Daarom nemen we tijdens de periodieke controle goed de tijd om uw gebit professioneel te reinigen en te controleren. Daarnaast geven onze specialisten u ook advies over hoe u uw gebit het beste kunt onderhouden. Om deze redenen duurt een periodieke controle bij ons 40 minuten.

Afspraak maken voor de periodieke controle

Wilt u graag meer informatie over de periodieke controle of wilt u direct een afspraak maken bij Lassus Tandartsen Oisterwijk? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 013 52 10 660 of het onderstaande contactformulier in te vullen.