Tandarts voor kinderen

Kindertandheelkunde Oisterwijk

Bij Lassus Tandartsen Oisterwijk kunt u met uw kind terecht bij onze tandartspraktijk. We richten ons op het hele gezin en daarom zijn kinderen ook zeer welkom in onze praktijk. Ons uitgangspunt is dat kinderen nooit te jong zijn voor een afspraak bij de tandarts. De meeste gaatjes ontstaan tussen het 4e en 21e levensjaar en daarom is het belangrijk om bij deze leeftijdsgroep extra aandacht aan het gebit te besteden. Maak voor uw kind direct een afspraak bij onze tandartspraktijk in Oisterwijk:

  • Tandartspraktijk voor het hele gezin
  • Leuke en stimulerende poetsles voor uw kind
  • Sealing als bescherming tegen gaatjes
  • Ook 1 keer per maand op de zaterdag open


Ga direct naar:

“Afgelopen dinsdagavond met het hele gezin naar deze tandartspraktijk geweest. Bij ons alle 5 is de periodieke controle zeer soepel verlopen. Ik merkte aan de kinderen dat ze dat ze zich erg op hun gemak voelden. Ook was het leuk om te zien dat ze advies kregen over het tanden poetsen.”

Waarom met uw kind naar Lassus Tandartsen Oisterwijk?

Bij Lassus Tandartsen Oisterwijk richten we ons op het hele gezin. In onze tandartspraktijk kunt u dan ook zeker met uw kind terecht. We voeren controles en behandelingen bij kinderen uit op een leuke en kindvriendelijke manier. Daarnaast beschermen we het gebit van kinderen speciaal door kiezen te sealen en fluoridebehandelingen uit te voeren.

In onze praktijk werken specialisten die jarenlange hebben binnen hun vakgebied. Het voordeel hiervan is dat u voor alle specialisaties in onze tandartspraktijk terecht kunt. We zijn gevestigd in een aantrekkelijke en moderne tandheelkundige praktijk en u kunt bij ons ook in het weekend en ’s avonds terecht voor een afspraak.

Eerste tandartsbezoek met uw kind

We raden het aan om uw kind vanaf het 2e levensjaar mee te nemen naar de tandartspraktijk. Bij het eerste bezoek gaat het vooral om de kennismaking. Uw kind zal bij de eerste afspraak kunnen wennen aan de tandarts en de praktijk. Het helpt hierbij dat uw kind ziet dat u zelf niet bang bent voor de tandarts. Op deze manier voelt uw kind zich sneller op zijn of haar gemak bij de tandarts. Als uw kind zich dusdanig op zijn of haar gemak voelt, dan stellen we uw kind voor om voor het eerst in de behandelstoel te gaan zitten. De tandarts kan in dit geval vast voor het eerst rustig in de mond van uw kind kijken om de tanden en kiezen te tellen.

Periodieke controles

Na het eerste tandartsbezoek en zodra uw kind gewend is aan de tandarts, kunnen we periodiek controles uitvoeren. Tijdens deze periodieke controle tellen we de tanden en kiezen en onderzoeken we de algehele gezondheid van uw kind. Verder geven we u en uw kind ook tips op het gebied van voeding en tandenpoetsen. De periodieke controle van uw kind vindt tijdens uw eigen controle plaats.

Gaatjes

Als onze tandarts tijdens een controle ziet dat er gaatjes ontstaan, dan gaan we hier zorgvuldig mee om. De tandarts zal dit samen met u bespreken en op een speelse manier uitleggen aan uw kind. We vinden het belangrijk om op een open, eerlijke en begrijpelijke manier te communiceren met uw kind.

Het wisselen van tanden

Als uw kind ongeveer 5 of 6 jaar oud is, dan komen de eerste nieuwe blijvende kiezen door in het gebit van uw kind. Dit gaat vaak ongemerkt, aangezien deze kiezen achter in de mond doorkomen en er geen sprake is van het uitvallen van een melkkies. Bij de andere kiezen en tanden merkt uw kind wel iets van het wisselen. Er valt namelijk eerst een melkkies of -tand uit voordat de nieuwe tand of kies doorkomt. Vaak zijn kinderen op ongeveer 13-jarige leeftijd uitgewisseld qua tanden. Na deze leeftijd komen er alleen op ongeveer 14-jarige leeftijd twee grote kiezen door en bestaat er de mogelijkheid dat er tussen de leeftijd 18 tot 24 jaar vier verstandskiezen doorkomen.

Preventie

Het voorkomen van gaatjes en andere gebitsproblemen is erg belangrijk bij een kindergebit. Gezonde voeding en dagelijks tandenpoetsen is hierbij erg belangrijk. Bij onze tandartspraktijk kunt u met uw kind terecht voor sealen en fluoridebehandelingen.

Sealen

De meeste gaatjes bij het gebit van kinderen ontstaan op het moment dat er sprake is van volledig doorgebroken kiezen. Dit komt doordat kiezen die pas doorbroken zijn, vaak diepe groeven hebben. In deze groeven blijven gemakkelijk bacteriën en voedselresten zitten. De groeven zijn zo smal en diep, dat u er zelfs met de tandenborstel niet altijd bijkomt.

Om gaatjes te voorkomen, kan de tandarts ervoor kiezen om de kies te sealen. De groeven worden hierbij afgedekt met een dunne laag kunsthars of cement dat fluoride bevat.

Fluoride

Fluoride maakt kiezen en tanden sterker. Vanwege gezondheidsredenen is het alleen toegestaan om fluoride in lage concentraties te gebruiken. Vanuit het Ivoren Kruis wordt het volgende advies gegeven over het gebruik van fluoride bij kinderen:

0 en 1 jaar oud
Als het eerste tandje doorbreekt: 1 keer per dag poetsen met fluoride-peutertandpasta.

2-4 jaar oud
Twee keer per dag poetsen met fluoride-peutertandpasta.

5 jaar en ouder
Poets twee keer per dag met fluoridetandpasta voor volwassenen.

Afspraak kindertandheelkunde maken

Wilt u een afspraak maken voor uw kind bij Lassus Tandartsen Oisterwijk? Neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier of bel ons op 013 52 10 660.