Occlusale spalk voor gebitsslijtage

Voor cliënten die last hebben van gebitsslijtage door ’s nachts knarsen of klemmen van de kaken, kan uw tandarts een occlusaal hulpmiddel aanbevelen – ook wel een splint of nachtbeugel genoemd – om de complicaties die gepaard gaan met de aandoening te verlichten. Het is niet ongewoon dat gebitsslijtage wordt geassocieerd met bepaalde luchtwegen of ademhalingsomstandigheden, dus uw tandarts kan dit ook met u bespreken.

Een occlusaal hulpmiddel is een hulpmiddel dat ’s nachts in de mond wordt gedragen en een barrière vormt tussen uw bovenste en onderste tanden, waardoor de schade die zij veroorzaken door tegen elkaar te wrijven, wordt geëlimineerd. Het bevordert ook een verbeterde uitlijning van de kaak en de beet, wat kan helpen bij het aanpakken van ongelijkmatige slijtage van de tanden. Er zijn verschillende ontwerpen en stijlen van apparatuur beschikbaar om te helpen bij de behandeling. Uw tandarts zal uw geïndividualiseerde apparaat vakkundig ontwerpen om een optimale uitlijning van de beet te garanderen en maximale bescherming tegen extra gebitsslijtage.

Gezien het potentieel voor dure tandheelkundige behandelingen veroorzaakt door onbehandelde gebitsslijtage, is het van cruciaal belang om nauw samen te werken met uw tandarts om het probleem proactief te behandelen voordat er meer schade wordt aangericht.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Temporomandibulaire gewrichtsstoornis

Temporomandibulaire gewrichtsstoornis, kortweg TMD, is een aandoening waarbij gewrichten, spieren, zenuwen en tanden betrokken zijn…

Lees verder

Open beet

Een open beet is een aandoening waarbij de bovenste en onderste voortanden van een patiënt…

Lees verder

Bruxisme (knarsen en klemmen)

Bruxisme is een aandoening waarbij een cliënt zijn tanden maalt, knarst en / of klemt….

Lees verder