Open beet

Een open beet is een aandoening waarbij de bovenste en onderste voortanden van een patiënt geen contact kunnen maken, vaak met tanden die naar buiten uitsteken. Dit variërt in ernst en oorzaak. Sommige factoren die kunnen leiden tot een open beet omvatten duimzuigen en gebruik van fopspeen bij kinderen, luchtwegonregelmatigheden, mondademhaling, slaapgerelateerde stoornissen, zoals snurken en apneu, evenals disproportionele botgroei in het gezicht bij adolescenten en volwassenen.

Hoewel de primaire zorg van patiënten met een open beet aan de voorzijde vaak verband houdt met hun uiterlijk, omvatten andere complicaties spraakproblemen, onevenredige slijtage van de achtertanden, kaakspierpijn en problemen met eten vanwege het onvermogen om in voedsel te bijten.
Er zijn verschillende oplossingen die kunnen helpen bij het corrigeren van een open beet. Uw arts zal met u samenwerken om een behandelingsplan te bepalen dat het beste past bij uw unieke situatie en behoeften.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.

Gerelateerde artikelen

Temporomandibulaire gewrichtsstoornis

Temporomandibulaire gewrichtsstoornis, kortweg TMD, is een aandoening waarbij gewrichten, spieren, zenuwen en tanden betrokken zijn…

Lees verder

Bruxisme (knarsen en klemmen)

Bruxisme is een aandoening waarbij een cliënt zijn tanden maalt, knarst en / of klemt….

Lees verder

Tanderosie

Erosie van de tanden is een aandoening waarbij de tandstructuur verloren gaat door corrosie, chemische…

Lees verder