Overhung prosthesis on a bar

Voor patiënten die alle tanden in de boven- en / of onderboog van de mond moeten vervangen, is een overkappingsprothese op een steg met tandheelkundige implantaten een uitstekende behandelingsoptie. Een overkappingsprothese verbetert uw uiterlijk door uw ontbrekende tanden te vervangen en een verbeterde algehele functie voor eten en spreken te bieden, waarbij de stabiliteit van tandheelkundige implantaten wordt gecombineerd met het gemak van een uitneembare prothese. Het vereist meerdere afspraken voor uw arts om de tandheelkundige implantaten te plaatsen en uw overkappingsprothese te ontwerpen.

Een overkappingsprothese op een steg is een verwijderbare, staafvormige prothese in de mond die vervangende tanden bevat, gemonteerd in een basis gemaakt van roze hars en een exacte pasvorm creëert over uw bestaande tandvlees. Het heeft clips eronder die stevig worden bevestigd aan een metalen staaf die op zijn plaats is bevestigd met behulp van tandheelkundige implantaten, die in het ondersteunende bot zijn geplaatst. Het gebruik van implantaten biedt niet alleen een solide basis voor de tanden van het kunstgebit, wat zorgt voor optimaal eten en spreken, maar helpt ook voorkomen dat het omringende bot in de loop van de tijd krimpt zonder een tandwortelstructuur om het te ondersteunen.

De eerste stap in dit proces is om een afdruk te krijgen van het gebied dat uw arts zal gebruiken om een reeks tijdelijke kunstgebitten voor u te maken. Wanneer het tijdelijke kunstgebit is voltooid, worden diagnostische beelden van het gebied gemaakt om de plaatsing van uw tandheelkundige implantaten te plannen.

Vervolgens wordt het gebied voorbereid en worden uw tandheelkundige implantaten geplaatst. Speciale genezingsdoppen worden over uw implantaten geplaatst terwijl u geneest. Bij daaropvolgende bezoeken zal uw arts het genezingsproces volgen en u laten weten wanneer het gebied klaar is voor de volgende behandelingsfase. U kunt tijdens deze periode uw tijdelijke gebit blijven dragen.

Zodra uw implantaten volledig zijn genezen, zal uw arts nieuwe afdrukken van uw mond maken. Deze vertoningen worden gebruikt om uw ondersteuningsbalk en definitieve overkappingsvorm te maken. Tijdens vervolgafspraken zal uw arts controleren of de staaf en de uiteindelijke prothese goed passen en bijten. Het kan meerdere incrementele try-in fittingen vereisen om het beste eindresultaat voor u te verzekeren. Nadat alle aanpassingen zijn uitgevoerd, wordt de steunbalk op zijn plaats bevestigd en de overkappingsprothese op de balk geplaatst.

Nadat alle aanpassingen zijn uitgevoerd, wordt de steunbalk op zijn plaats bevestigd en de overkappingsprothese op de balk geplaatst. Als het proces is voltooid, beschikt u over een afneembare restauratie die speciaal is ontworpen om uw natuurlijke tanden te vervangen op een manier die uw uiterlijk aanzienlijk verbetert, met als bijkomend voordeel dat de beweging van de prothese beperkt is en een optimale functie biedt bij het eten en spreken.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.