Verzorging van een hybride prothese

Het goed verzorgen van uw gebit is belangrijk voor het behoud van een goede mondgezondheid en het waarborgen van de levensduur van uw restauratie en de implantaten die dit ondersteunen. Net als uw natuurlijke tanden, vereist uw gebit een goede dagelijkse reiniging om een optimale gezondheid te behouden.

Hybride kunstgebitten kunnen worden geborsteld met een niet-schurende tandpasta en moeten tweemaal per dag worden geborsteld. Gebruik korte, heen-en-weer gaande bewegingen om de buitenste en binnenste kauwvlakken van de prothese zachtjes te borstelen, evenals de roze acrylgedeelten die u kan bereiken. De zorg voor uw gebit kan een uitdaging zijn vanwege de noodzaak om niet alleen rond te borstelen en te flossen, maar ook om het weefsel eronder te verzorgen om plaque-opbouw te voorkomen die het tandvlees kan doen ontsteken en de implantaten kan beschadigen. Het moeilijk bereikbare gebied tussen het kunstgebit en het natuurlijke tandvlees moet ook regelmatig worden schoongemaakt om resterende voedselresten en plaque die schadelijke bacteriën bevatten te verwijderen.

Hybride prothesen zijn ontworpen om een kleine ruimte tussen het kunstgebit en het tandvlees achter te laten, zodat de prothese kan worden gereinigd zonder het gebit te verwijderen.
Er zijn een paar opties die kunnen worden gebruikt om deze ruimte schoon te maken. Speciaal ontworpen ‘superfloss’ kan door de ruimte worden geregen en heen en weer langs de tandvleesrand worden gewerkt om de opbouw te verwijderen.

Daarnaast kan een interdentale borstel, een elektrische water- of airflosser worden gebruikt. Het schoonmaken van dit gebied is van vitaal belang voor het behoud van gezond tandvleesweefsel en het vrij houden van uw implantaten vanwege bacteriën.

Uw arts zal regelmatig een afspraak met u inplannen, zodat uw kunstgebit professioneel kan worden verwijderd en gereinigd. Ook moeten de schroeven die het kunstgebit op zijn plaats houden periodiek worden vervangen. Deze bezoeken zijn een essentieel onderdeel om uw gebit in optimale conditie te houden en uw implantaten en tandvlees gezond te houden.

Een goede regelmatige reiniging van uw kunstgebit en de omliggende tandvleesweefsels zorgt ervoor dat uw prothese in optimale conditie blijft en helpt bij het voorkomen van bacterievorming die mogelijk kan leiden tot implantaat gerelateerde tandvleesaandoeningen en uiteindelijk zelfs verlies van uw tandheelkundige implantaten.

Copyright © 2018 Spear Education. All rights reserved.